Grecia a câștigat Campionatul European U20 masculin Divizia A din postură de nou promovată

Grecia a câștigat Campionatul European U20 masculin Divizia A ediția 2017. Performanța a reușit-o pe teren propriu, în Insula Creta, din postură de nou promovată.

Elenii au depășit Israel, scor 65-56, în ultimul act, desfășurat duminică (23.07), la Heraklion Arena. Jocul a avut parte de echilibru și schimbări de situație.

Israelul a câștigat primul act cu 16-9, însă amfitrionii au replicat, instalându-se la conducere pe fondul unui joc defensiv exemplar. La pauză scorul era de 26-23. Repriza secundă a fost mai bogată în realizări pe tabela de marcaj. Grecia a înscris 39 puncte, iar Israel a replicat cu 33.

Presiunea pe minge, exercitată de apărarea grecilor și-a spus cuvântul. Această abordare a condus la un raport al intercepțiilor de 11-4 în favoarea învingătorilor. Elenii au avut un joc de tranziție foarte bine alimentat de această abordare defensivă.

Vasileios Charalampopoulos a totalizat 10 puncte, 10 recuperări, 4 pase decisive pentru învingători. Tamir Blatt a contabilizat 10 puncte, 7 pase decisive pentru Israel.

Franța a cucerit medalia de bronz, după 72-58, în confruntarea cu Spania.

Clasament final

1. Grecia
2. Israel
3. Franța
4. Spania
5. Serbia
6. Lituania
7. Germania
8. Islanda
9. Turcia
10. Ucraina
11. Muntenegru
12. Suedia
13. Italia
14. Slovenia
15. Cehia
16. Letonia

Cvintetul ideal

Vasileios Charalampopoulos a fost desemnat MVP al turneului. El a avut medii e 14.4 puncte, 5.9 recuperări și 4.0 pase decisive pe partidă. Alături de jucătorul grec în cvintetul ideal au mai fost incluși Antonis Koniaris (Grecia), Tamir Blatt (Israel), Amine Noua (Franța), respectiv Tryggvi Hlinason (Islanda).

Este cel de-al 3-lea titlu continental la U20 masculin pentru Grecia. Totodată e cel de-al 3-lea argint obținut de Israel, formație ce a pierdut toate finalele disputate la acest nivel de vârstă.

Ultimele trei clasate au retrogradat. În locul acestor echipe au promovat România, Croația și Marea Britanie.

Foto: www.fiba.com

Articole din aceeași categorie

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.