Gran Canaria obține un avantaj important în dubla cu Unics Kazan, în semifinalele EuroCup

Prima manșă a semifinalelor EuroCup a fost programată miercuri (01.04) și a consemnat înfrângeri pentru reprezentantele Rusiei rămase în cursă pentru cucerirea trofeului, respectiv pentru calificatea în următoarea ediție a Euroligii masculine. EuroSport 2 a oferit cele două partide.

Gran Canaria Las Palmas este performera primei manșe. Formația pregătită de către legendarul Aito Garcia Reneses a învins la Kazan, scor 83-70, o echipă ce a jucat și în actualul sezon la nivel de Euroligă, în prima fază. Ibericii au controlat jocul, desprinzându-se la 26-11 pe parcursul primului sfert, pentru ca de aici și până la final să nu mai cedeze inițiativa. A oscilat doar diferența de pe tabela de marcaj, iar în manșa a 2-a, reprezentanta Insulelor Canare va beneficia de un plus de 13 puncte.

gc

Jocul colectiv pe ambele faze și baschetul echilibrat în care împărțirea mingii este un principiu de bază au permis spaniolilor să se impună chiar dacă niciun jucător nu a marcat mai mult de 12 puncte. Nu mai puțin de opt jucători au avut cel puțin 8 puncte marcate în această partidă. Brad Newley, Eulis Baez și Walter Tavares au avut câte 12 puncte pentru învingători.

De cealaltă parte, Unics a jucat această partidă fără principalul său marcator. Antrenorul Evgeny Pashutin nu a contat pe serviciile celui mai bun marcator din precedenta ediție a Euroligii masculine, Keith Langford. În aceste condiții, Sergey Bykov a avut 17 puncte, iat Curtis Jerrells a terminat cu 15 puncte pentru ruși.

Cealaltă confruntare s-a desfășurat sub cu totul alte auspicii. Banvit Bandirma și Unics Kazan au mers cap la cap pe tot parcursul celor 40 minute de joc. Turcii, jucând în fața propriilor susținători, au câștigat primele două secvențe pentru a se desprinde la două posesii, scor 40-36. Replica a venit în sfertul al 3-lea, când Khimki a recuperat trei puncte din deficitul total, pentru ca în finalul meciului cele două echipe să se succeadă la conducere. În cele din urmă a câștigat Banvit cu scorul de 83-82.

Vladimir Vereemenko, Earl Rowland și Can Mutaf au înscris ultimele opt puncte ale lui Banvit, toate de la linia de pedeapsă pentru a anula triplele lui sergy Monya din finalul partidei.

Rowland a terminat cu 21 puncte și 5 pase decisive, iar Mutaf a adăugat 16 puncte, incluzând patru reușite de la mare distanță pentru învingători. Tyrese Rice a replicat cu 22 puncte, 7 pase decisive, iar Petteri Koponen a avut 16 puncte în condițiile în care nu a marcat nicio liberă din totalul de patru executate.

Manșa a 2-a se va desfășura pe 8 aprilie, la Gran Canaria, respectiv Moscova. Ambele partide vor fi transmise în direct la EuroSport 2.

Foto: eurocupbasketball.com

Articole din aceeași categorie

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.