Goran Martinic are 62 coșuri de trei puncte marcate în prima fază a LNBM

martinic

Goran Martinic este jucătorul cu cele mai multe reușite de pe semicerc în prima parte a sezonului regulat din Liga Națională de baschet masculin – ediția 2015/16. Fundașul muntenegrean al lui BC Mureș a înscris 62 coșuri de pe semicerc.

Numărul 5 de la vicecampioana României are cu două reușite mai mult decât Aliaksandar Pustahvar, noul său coleg de echipă. Bielorusul a reușit 60 de triple, mare parte dintre ele în contul lui Gaz Metan Mediaș. Între timp el a trecut la BC Mureș. De notat că Pustahvar a jucat 21 meciuri.

Podiumul este completat de către Porter Troupe. Căpitanul Energiei Târgu-Jiu are 58 coșuri de pe semicerc în 20 de meciuri disputate.

Alți trei jucători au depășit borna 50 la acest capitol. Este vorba despre Radovan Markovic, Karolis Babkauskas și Marko Marinovic, toți cu câte 52.

Cel mai productiv jucător român la aruncările de pe semicerc este Cătălin Burlacu. Ajuns la vârsta de 39 ani, căpitanul Craiovei are 47 coșuri de trei puncte în 20 meciuri disputate. El se situează pe locul al 7-lea în ierarhia generală.

Alți români productivi la acest capitol sunt Andrei Mandache (26), Vlad Corpodean (25), respectiv Octavian Popa Calotă (24). Cel din urmă a bifat 19 prezențe, cu trei mai puțin decât Mandache și Corpodean.

Foto: Csaba Toth / www.bcmures.com

Articole din aceeași categorie

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.