Goran Dragic se retrage din echipa națională a Sloveniei după EuroBasket 2017

Goran Dragic a anunțat că EuroBasket 2017 va fi ultimul eveniment pe care îl dispută pentru echipa națională. Jucătorul în vârstă de 31 ani a disputat ultimul meci în fața publicului sloven la Arena Stozice, la victoria cu Croația, scor 74-73.

Dragic a postat o scrisoare deschisă prin intermediul rețelelor de socializare. El a fost campion european U20 masculin în anul 2004. A debutat în prima reprizentativă la FIBA World Cup 2006. Goran are trei participări la Campionatul Mondial, respectiv patru participări la Campionatul European.

Decizia retragerii vine în momentul în care FIBA implementează un nou sistem pentru echipele naționale. Acesta cuprinde jocuri de calificare în cursul sezonului competițional. Dragic nu ar putea participa la jocurile de calificare fiind legat prin contract de o echipă din NBA, liga care nu va permite jucătorilor să participe în jocurile de calificare.

Cu o experiență de nouă sezoane în NBA, unde a bifat 677 prezențe și 425 titularizări, Goran Dragic este unul dintre cei mai importanți jucători de baschet din istoria Sloveniei. El va juca pentru ultima dată în echipa națională la EuroBasket 2017, eveniment care va marca debutul lui Luka Doncic în prima reprezentativă a aceleiași țări.

Slovenia, sub comanda lui Igor Kokoskov, va miza la EuroBasket și pe alți jucători importanți. Între aceștia se află și naturalizatul Anthony Randolph, respectiv Gasper Vidmar, Edo Muric, Jaka Blazic, respectiv Sașa Zagorac.

În Grupa A, programată a se desfășura la Helsinki, Slovenia se va duela cu Polonia, Finlanda, Grecia, Islanda și Franța. Primele patru clasate se califică pentru fazele eliminatorii, programate a se desfășura la Istanbul.

Foto: www.fiba.basketball

Articole din aceeași categorie

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.