Goran Dragic a deschis balul la Helsinki

Goran Dragic a deschis EuroBasket 2017, ultima competiție pe care o joacă în uniforma echipei naționale a Sloveniei, în forță. El a marcat 30 puncte în victoria repurtată asupra Poloniei, la meciul de deschidere al turneului.

Partida a dearat sub semnul echilibrului, însă slovenii au trecut în control pe fondul unei execuții ofensive remarcabile. Astfel, la jumătatea confruntării scorul era de 53-46. Defensiva echipei antrenate de Igor Kokoskov a ieșit la rampă în sfertul al 3-lea, iar avantajul Sloveniei a urcat la 16 lungimi. Finalul partidei nu a adus schimbarea. Confruntarea s-a încheiat cu scorul de 90-81.

Dragic a contabilizat 30 puncte din 23 aruncări la coș cu 52%. El a adăugat 4 pase decisive și 3 intercepții. Luka Doncic a totalizat 11 puncte, 8 recuperări și 6 pase decisive la debutul absolut într-o competiție oficială pentru Slovenia. Anthony Randolph a terminat cu 7 puncte, 10 recuperări și 4 pase decisive la primul său joc oficial de la naturalizare.

Mateusz Ponitka reușit 22 puncte, 13 recuperări pentru Polonia.

Tribunele de la Helsinki, cea mai mare sală din faza grupelor la EuroBasket 2017 a fost goală la primul meci al turneului în pofida faptului că organizatorii au anunțat epuizarea tuturor tichetelor pentru cele 15 meciuri găzduite în Finlanda. Acest lucru se explică prin faptul că biletele au fost date unor companii (sponsori) care le-au vândut sub formă de boun la furnizarea unor alte servicii.

Foto: fiba.com

Articole din aceeași categorie

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.