Golden State Warriors au avansat în finala Conferinței Vest pentru a 3-a oară consecutiv

Golden State Warriors au avansat în finala Conferinței Vest din playoff-ul NBA 2017. Campioana din 2015 și finalista din 2016 a reușit să învingă pentru a 2-a oară consecutiv cu 4-0 într-o serie de playoff, o premieră absolută pentru gruparea californiană.

Meciul 4 al seriei cu Utah Jazz, desfășurat în Salt Lake City, a fost controlat categoric de formația condusă de către Mike Brown, antrenor ce asigură interimatul în condițiile în care principalul – Steve Kerr – se confruntă cu probleme de sănătate. Rezultatul final a fost de 121-95.

Foto: Andrew D. Bernstein/NBAE via Getty Images

Jocul a demarat cu un parțial de 39-17 în favoarea oaspeților. Utah a replicat, reușind să se apropie la doar opt lungimi până la pauză, dar Warriors au controlat repriza secundă apelând la principala lor armă, ofensiva. Golden State a înscris 61 puncte în ultimele 24 minute de joc pentru o nouă victorie convingătoare.

Stephen Curry a totalizat 30 puncte, 7 pase decisive, 5 recuperări, Klay Thompson a adăugat 21 puncte, iar Kevin Durant a bifat 18 puncte, 6 recuperări și 5 pase decisive pentru învingători. În plus, Draymond Green a reușit un triple double cu 17 puncte, 11 pase decisive, 10 recuperări.

Gordon Hayward a replicat cu 25 puncte, 5 recuperări, Shelvin Mack a avut 18 puncte, 5 recuperări, iar Dante Exum a încheiat cu 15 puncte pentru Jazz. Rudy Gobert a încheiat probabil cel mai bun sezon al carierei cu 12 puncte și 13 recuperări pentru Utah.

Două echipe deja calificate în finalele Conferințelor

Așadar, după ce a trecut la zero de Portland TrailBlazers, formația din Oakland izbutește același lucru și în compania lui Utah Jazz. Este a 3-a calificare consecutivă în finala Conferinței Vest pentru Golden State. Curry&co au parcurs cel mai scurt drum pentru a reveni între primele patru echipe ale ligii.

În finala Conferinței Vest, Golden State Warriors se duelează cu învingătoarea seriei dintre San Antonio Spurs și Houston Rockets (2-2 la general).

Reamintim că și Cleveland Cavaliers au avansat în finala conferinței din care fac parte, tot după două serii câștigate la zero. Campioana în exercițiu se va duela în finala Estului cu învingătoarea seriei dintre Boston Celtics și Washington Wizards (2-2 la general).

Articole din aceeași categorie

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.