Giordan Watson vorbește despre victoria de la Oradea, dar și despre echipa națională

Giordan Watson, conducătorul de joc al lui Le Mans Sarthe și al echipei naționale a României, a participat la conferința de presă ce a urmat victoriei repurtate de gruparea franceză la Arena Antonio Alexe, asupra lui CSM CSU Oradea, în etapa a 11-a din Grupa B în Basketball Champions League.

După 12 puncte și 8 pase decisive pentru 12 la eficiență în 39 minute pe parchet, la victoria cu scorul de 79-60, Watson a spus următoarele:

„Cunosc echipa din Oradea, fiind familiarizat cu întreg baschetul românesc. Știam la ce să ne așteptăm. Cu toate acestea, pe parcursul primelor 30 de minute au fost destule momente în care ne-au pus în dificultate. Am spus colegilor că trebuie să ne păstrăm calmul și să nu ne lăsăm atrași în jocul echipei gazdă. Mai ales că în această sală e extrem de greu să joci. Este o atmosferă foarte greu de gestionat pentru oaspeți.

În debutul reprizei a 2-a am avut o cădere. Cred că acolo ne-am cam îndepărtat de planul nostru și Oradea a profitat. Practic a revenit la o posesie după ce la pauză era o diferență de zece puncte în favoarea noastră. Am controlat sfertul 4, unde am executat foarte bine ceea ce am planificat și am reușit să marcăm cu generozitate în ultimele minute.”

Cât de important este acest succes pentru echipa ta, ținând cont de situația din grupă?

„Este o victorie importantă. În primul rând pentru că am câștigat în deplasare, repet, într-o sală dificilă. Avem șanse să câștigăm grupa și succesul de aici ne ajută foarte mult în această privință. Nu pot să știu ce va fi în ultimele etape, ținând cont de imprevizibilitatea din această grupă, dar e cert că ne controlăm destinul și ne aflăm într-o postură favorabilă.”

Ești familiarizat cu baschetul românesc. Ai jucat doi ani în Liga Națională, cunoști jucătorii și ești în vizorul echipei naționale a României pentru EuroBasket 2017. Cum vezi acest eveniment?

„Îmi doresc să fiu selecționat. Știu că sunt mai mulți jucători aflați în vizorul echipei naționale pentru singurul post de naturalizat permis de regulament. Eu îmi doresc să particip la EuroBasket 2017 și vreau să o fac în echipamentul României. Ar fi o onoare și cu siguranță o provocare deosebită deoarece avem echipe de calibru în grupă, precum Spania, Cehia sau Croația, toate cu niște jucători de excepție. Îmi doresc să fiu selecționat, la fel ca oricare alt jucător. Reprezintă o oportunitate și o provocare pe care nu aș vrea să le refuz.”

La meci a fost prezent și antrenorul echipei naționale, Marcel Țenter. Ați apucat să discutați câte ceva?

„Da. Am vorbit cu el atât în pauza meciului, cât și la final. A ținut să mă asigure că urmărește jocul meu și că este la curent cu tot ce se petrece în activitatea mea la nivel de club. De asemenea, mi-a spus că va lua o decizie în ceea ce mă privește în jurul lunii februarie.

În prezent mă preocupă sezonul cu Le Mans. Cred că așa și trebuie să fie. Dacă îmi voi face treaba suficient de bine cu echipa de club sunt convins că acest lucru nu are cum să treacă neobservat. Ar fi o onoare să fiu selecționat, dar dacă nu voi fi ales, atunci nu e niciun fel de problemă. Pentru mine este important că oamenii s-au gândit la mine.”

Foto: Roby Boros

Articole din aceeași categorie

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.