Giordan Watson a semnat cu Le Mans Sarthe

Giordan Watson este noul jucător al echipei franceze Le Mans Sarthe. Americanul a profitat rapid de pașaportul românesc obținut recent pentru a semna un angajament într-o ligă de Vestul Europei. Înainte de a se alătura noii sale echipe de club, Watson va juca pentru echipa națională a României în această vară, la turneul din Brazilia și probabil la cel de la Cluj-Napoca.

Noua echipă a lui Watson a ocupat locul al 3-lea în precedenta ediție de campionat din Franța, cu un bilanț de 23-11. Le Mans a avansat în semifinalele playoff-ului, unde a cedat cu 3-0 în fața lui Strasboug. În schimb, noua echipă a fundașului echipei naționale a României este deținătoarea Cupei Franței.

Antrenată de legendarul Erman Kunter, gruparea din Le Mans are un palmares bogat, ce cuprinde patru titluri de campioană, patru cupe naționale și trei cupe ale ligii. În sezonul 2016/17, formația amintită va lua startul în Basketball Champions League, competiție în care a fost înscrisă direct în grupe.

Suporterii lui Le Mans își amintesc fără îndoială de Giordan Watson de pe urma încleștării din playoff-ul EuroChallenge – ediția 2014/15. Atunci Energia s-a impus cu scorul general de 2-1, calificându-se la Final Four-ul competiției.

În vârstă de 30 ani, Watson măsoară 1.78 metri, este jucător de poziția 1 și a evoluat pentru Usak Sportif în ultimul sezon competițional. El a bifat 30 prezențe în TBL, acolo unde a avut medii statistice de 12 puncte, 4.6 pase decisive, 2.2 recuperări și o intercepție în aproape 30 minute pe partidă pentru 11.1 la eficiență. Watson a avut procentaje de 46% la aruncările de două puncte, 35% la trei puncte și 83% la linia de pedeapsă.

Alături de Usak Sportif, Watson s-a clasat pe locul al 7-lea în sezonul regulat din Turcia. Astfel, Usak a revenit în playoff după o absență de un an. În primul tur al playoff-ului, americanul s-a duelat cu Fenerbahce Istanbul, pierzând cu 2-0 la general în compania finalistei Euroligii și a echipei care în cele din urmă a devenit campioană a Turciei.

Watson a petrecut două sezoane în România, alături de Energia Târgu-Jiu. El a ajutat gruparea din Gorj să câștige Cupa României în 2014, după care a propulsat-o la turneul final al FIBA EuroChallenge, unde a ocupat locul al 3-lea. De asemenea, americanul i-a ghidat pe olteni spre locul al 3-lea în Liga Națională 2015, cel mai bun rezultat din istoria grupării.

În altă ordine de idei, Malcolm Armstead, celălalt jucător american cu pașaport românesc, este foarte aproape de un angajament cu Partizan Belgrad.

Foto: csenergia.ro

Articole din aceeași categorie

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.