Giordan Watson va juca pentru echipa națională a României

Marcel Țenter, antrenorul echipei naționale a României, a oferit un amplu interviu site-ului oficial al Federației Române de Baschet, În cadrul acestuia, selecționerul a discutat despre activitatea primei reprezentative.

Unul dintre lucrurile dezvăluite de Țenter constă în faptul că echipa națională îl va naturaliza și pe Giordan Watson. Fost jucător la Energia Târgu-Jiu, americanul a evoluat în sezonul 2015/16 în primul eșalon baschetbalistic al Turciei.

Spre deosebire de Malcolm Armstead, primul jucător naturalizat din echipa națională a României, Watson este cunoscut publicului din țara noastră. El a petrecut două sezoane la formația gorjeană, alături de care a câștigat Cupa României în 2014, fiind ocupant al locului 3 în EuroChallenge 2015 și Liga Națională 2015.

În vârstă de 30 ani, Watson măsoară 1.78 metri, este jucător de poziția 1 și a evoluat pentru Usak Sportif în ultimul sezon competițional. El a bifat 30 prezențe în TBL, acolo unde a avut medii statistice de 12 puncte, 4.6 pase decisive, 2.2 recuperări și o intercepție în aproape 30 minute pe partidă pentru 11.1 la eficiență. Watson a avut procentaje de 46% la aruncările de două puncte, 35% la trei puncte și 83% la linia de pedeapsă.

Alături de Usak Sportif, Watson s-a clasat pe locul al 7-lea în sezonul regulat din Turcia. Astfel, Usak a revenit în playoff după o absență de un an. În primul tur al playoff-ului, americanul s-a duelat cu Fenerbahce Istanbul, pierzând cu 2-0 la general în compania finalistei Euroligii și a echipei care în cele din urmă a devenit campioană a Turciei.

Malcolm Armstead va fi conducătorul de joc al tricolorilor la turneul din China, unde România va susține nouă partide. Giordan Watson îl va înlocuit pe Armstead pentru turneul din Brazilia și meciurile pe care compatrioții noștri le vor susține în țară pe parcursul acestei veri.

Reamintim faptul că potrivit regulamentului FIBA în vigoare, echipele naționale pot folosi un singur jucător naturalizat într-un meci oficial. Mai multe detalii despre acest aspect găsiți AICI.

Articole din aceeași categorie

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.