Giordan Watson a depus jurământul și a devenit cetățean român

Giordan Watson a depus jurământul în cursul zilei de joi (05.10) și a devenit cetățean român. Baschetbalistul originar din Statele Unite ale Americii a participat la o ceremonie organizată la București, la Autoritatea Națională pentru Cetățenie (ANC).

La acest moment au participat Horia Păun, președintele FR Baschet, respectiv Cosmin Răzvan Butuza, secretar de stat în MTS. Ceremonia a fost precizată de Cezar Stancu, vicepreședintele ANC.

Până la primirea actelor, Watson va fi considerat jucător străin în Liga Națională. Potrivit declarațiilor lui Mircea Cristescu, vicepreședinte ACS U-BT Cluj-Napoca, actele vor veni în cel mult o lună.

Este de așteptat ca, în măsura în care va primi toate actele în timp util, Giordan Watson să fie eligibil să joace pentru echipa națională în luna noiembrie a acestui an, în primele meciuri din cadrul campaniei de calificare la FIBA Basketball World Cup 2019.

Giordan Watson va fi considerat jucător străin în FIBA Europe Cup, similar lui Andrei Calnicenco. Cei doi au cetățenia română prin naturalizare, însă nu îndeplinesc condiția obligatorie impusă de FIBA referitor la disputarea a cel puțin trei sezoane în competițiile organizate sub egida FR Baschet în perioada cuprinsă între vârsta de 12 și 20 ani. În Liga Națională și Cupa României aceste prevederi nu figurează.

Declarațiile lui Giordan Watson și Mircea Cristescu pot fi lecturare AICI.

Foto: www.u-bt.ro

Articole din aceeași categorie

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.