Giannis Antetokounmpo și Pau Gasol au realizat performanțe de excepție în NBA

Giannis Antetokounmpo și Pau Gasol au realizat performanțe remarcabile în încheierea sezonului regulat din NBA. Primul a realizat o performanță unică în istoria ligii, iar celălalt a devenit primul european care depășește anumite borne.

Antetokounmpo a terminat sezonul regulat în TOP 20 la toate cele cinci capitole statistice de bază – puncte, pase decisive, recuperări, intercepții și capace. Niciun alt jucător în istoria NBA nu a izbutit să se poziționeze între primii 20 la toate aceste capitole pe parcursul aceluiași sezon. Giannis a fost al 14-lea la puncte (1832), al 15-lea la recuperări (700), al 18-lea la pase decisive (434), al 9-lea la intercepții (128), respectiv al 5-lea la capace (121).

Totodată, Giannis este al 5-lea jucător din istoria NBA care termină un sezon în postură de lider al echipei sale la capitolele statistice enumerate. Primii patru au fost Dave Cowens, Scottie Pippen, Kevin Garnett și LeBron James.

Gasol a devenit primul jucător născut și format baschetbalistic în afara Statelor Unite ale Americii care atinge următoarele borne în NBA: 20000 puncte, 10000 recuperări, 3500 pase decisive și 1500 capace. Alți trei jucători au izbutit aceste cifre. Ei sunt Kareem Abdul-Jabbar, Kevin Garnett și Tim Duncan.

Totodată, Pau este cel de-al 43-lea jucător din istoria ligii cu 20000 puncte marcate și al 2-lea european care izbutește performanța. Celălalt este Dirk Nowitzki.

Articole din aceeași categorie

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.