Gerasimos Tzakis a revenit în România. Va activa în calitate de antrenor la nivel juvenil!

Fostul coordonator de joc al naționalei României din anii ’90, Tzakis Gerasimos, a revenit în această toamnă în țară după 30 de ani petrecuți in Grecia, atât ca jucător, cât și ca antrenor. Tzakis este unul dintre jucătorii descoperiți de către Horațiu Giurgiu, un reputat om de baschet din capitală.

Conform celor anuntate recent de conducerea Baschet Club Lions Craiova, “domnul Tzakis Gerasimos este noul antrenor coordonator al echipelor de juniori U13 si U14”.

La revenirea în țara natală, acolo unde a deprins tainele baschetului, Tzakis a declarat:

”Este o onoare pentru mine să coordonez activitatea de juniori a clubului BC Lions Craiova. Pot să afirm cu tărie că voi face tot ce depinde de mine pentru a crește nivelul individual și colectiv al tuturor jucătorilor de la BC Lions. Îmi doresc ca la finalul sezonului echipele noastre să practice un baschet modern și chiar să propună jucători pentru loturile naționale de juniori ale României!”

Pentru cei care nu sunt familiarizați cu numele Tzakis Gerasimos, menționăm că acesta a avut o carieră impresionantă de jucător, activând la echipe de top din țara noastra si din Grecia (de altfel, la inceputului anilor ’90 a fost declarat unul dintre cei mai buni jucatori straini din campionatul elen).

Gerasimos Tzakis s-a născut pe data de 17 septembrie 1966, la București. Înalt de 1.83 metri, el a fost conducător de joc.

El a jucat baschet, la nivel juvenil și de seniori în România pentru următoarele echipe: Titanii Bucuresti, CP 3, CSS4 Bucuresti, Carpati Bucuresti, Dinamo București și ICED București.

S-a transferat la PAOK Salonic în anul 1987, pentru ca după un singur sezon să treacă la Apollon Patras. Tzakis a evoluat la această formație până la retragerea din activitatea de jucător, în 1996. De notat că el a jucat în campionatul Greciei într-o perioadă în care această țară era campioană a Europei cu generația lui Nikos Galis, Panagiotis Giannakis, Panagiotis Fasoulas sau Fanis Christodolou.

În paralel a jucat pentru echipa națională a României. Ultima sa apariție sub tricolor s-a consemnat în anul 1993. Printre aventurile sale cu prima reprezentativă se numără turneul preolimpic pentru concursul de baschet masculin de la Jocurile Olimpice 1992.

Coach Jack, așa cum îl strigă apropiații, și-a început cariera de antrenor la clubul Apollon Patras, iar acum a decis să se întoarcă în România și să pună umărul la dezvoltarea baschetului juvenil românesc. În calitate de antrenor, Gerasimos Tzakis a activat la cârma echipelor E.A. Patras și Panachaiki G.E. De asemenea, el a fost antrenor al echipei de baschet în fotoliu rulant Titanes Patras.

Un amplu interviu cu Gerasimos Tzakis, ce datează din anul 2011, a fost realizat și publicat de Federația Română de Baschet (www.frbaschet.ro). Acesta poate fi lecturat AICI.

Articole din aceeași categorie

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.