Generația 1999 – Locul 15 la Divizia B pentru 5×5, calificare la turneul final pentru 3×3

România a învins Macedonia, scor 74-61, în ultimul meci disputat la Campionatul European U18 masculin Divizia B de la Tallin. Tricolorii s-au clasat pe locul 15 din totalul de 24 formații participante în Estonia.

Formația antrenată de Milan Sokic a controlat jocul cu ex-iugoslavii. România s-a desprins la 21-14 în primele zece minute de joc, pntru ca la pauză scorul să fie de 34-32. Repriza secundă a fost controlată de compatrioții noștri, grație unor parțiale de 20-17 și 20-12.

Antonio Nasturescu a totalizat 16 puncte, Botond Solyom a adăugat 11 puncte, iar Dimitris Georgiadis a terminat tot cu 11 puncte pentru învingători. Alți șapte jucători au punctat pentru România în acest meci.

Astfel, România încheia participarea la ediție 2017 a Campionatului European U18 masculin Divizia B cu un bilanț general de trei victorii și cinci înfrângeri. Ținând cont de așteptările legate de generația 1999, rezultatul final este nemulțumitor. Reamintim că, similar generației 1997 și 1998, sportivii de la generația 1999 ar trebui să facă pasul spre seniori, către echipe din primul eșalon baschetbalistic al României, acolo unde se implementează regula jucătorului tânăr (sub 23 ani) autohton cel puțin în primul sfert. Prin urmare, clasarea pe locul 31 în Europa (16 echipe la Divizia A) nu este cel mai încurajator lucru.

În directă legătură cu generația 1999, trebuie notat faptul că echipa României U18 de baschet 3×3 a reușit să se califice la turneul final al 3×3 FIBA Europe Cup U18 masculin. Tricolorii au bifat cea de-a 4-a victorie din tot atâtea jocuri disputate (al 3-lea la diferență de două puncte), calificându-se în semifinale, performanță suficientă pentru a-și asigura prezența la turneul final de la Debrecen, programat a se desfășura între 1-3 septembrie anul curent. România a învins Irlanda, scor 14-12, în sferturile de finală ale competiției.

Foto: fiba.com

Articole din aceeași categorie

5 comentarii On Generația 1999 – Locul 15 la Divizia B pentru 5×5, calificare la turneul final pentru 3×3

 • Se intrevede un loc 1 la u20 in 2019!!!
  La u16 atat generatia 1997 cat si generatia 1999 au terminat campionatul european pe locul 17.
  La u18, ambele generatii au terminat europenele pe locul 15, fiind conduse de pe banca de antrenori de nationalitate sarba. Si mai mult decat atat, o alta similitudine ar fi ca in 2015, nationala 1997 a fost lipsita de aportul lui Cate, in timp ce anul acesta, la generatia 1999 nu a putut fi prezent fiul cel mare al lui Ghita Muresan.

 • generatia 1997 nu a iesit niciodata pe locul 17 sau 15 eu zic sa te mai informezi ….la cum arata echipa de 1999 nu se va apropia niciodata de sferturi

 • De curiozitate am cautat istoricul generatiei 1997 🙂

  https://24secunde.ro/romania-u18-masculin-istoric/

 • Si Victor Muresan , nr 12 ,din aceasta echipa cine este ? O fi o coincidenta de nume cu actualul vicepresedinte FRB , Ghita Muresan, Sau este fiul cel mic ?

 • Generația 1999 este o generație Bună. Generația 2000 are și ea câțiva jucători deosebiți. Ambele însă duc lipsa oamenilor mari, gen Cate.Una. Diaconescu.Popa. Ăsta este o problema. La nivelul celorlalte posturi cele doua generații sunt superioare celei din 97. Acum o comparație se poate face în viitor doar dacă și europeanul dîn 2019 va fi tot la noi.

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.