Pau Gasol vine la EuroBasket 2017!

Pau Gasol a confirmat faptul că va participa la EuroBasket 2017. Pivotul lui San Antonio Spurs a fost vizitat de către Sergio Scariolo, antrenorul echipei naționale a Spaniei în Statele Unite ale Americii.

În cadrul acestei întâlniri, Pau a confirmat că întenționează să răspundă afirmativ convocării la echipa națională pentru turneul final al Campionatului European de baschet masculin – ediția 2017, eveniment co-organizat de România. Reprezentativa Spaniei a fost reprtizată în grupa tricolorilor, astfel încât Pau Gasol va putea fi văzut jucând la Sala Polivalentă Cluj-Napoca. Evenimentul se va desfășura între 31 august și 17 septembrie anul curent.

Născut la Barcelona, pivotul în vârstă de 37 ani, înalt de 2.13 metri este de trei ori campion continental și de șase ori medaliat. El are un titlu mondial și trei medalii olimpice. De asemenea, a fost campion NBA de două ori. Gasol parcurge cel de-al 16-lea sezon în liga profesionistă nord-americană.

Există o singură condiție, impusă indirect de Pau Gasol. Este vorba despre starea sa de sănătate. Dacă aceasta îi va permite, cel mai bun jucător spaniol al tuturor timpurilor și unul dintre cei mai buni jucători europeni va fi prezent la Cluj-Napoca pentru faza grupelor de la EuroBasket 2017.

De notat că pe parcursul vizitei sale prin SUA, Scariolo a primit confirmări din partea lui Ricky Rubio, Alex Abrines, Nikola Mirotic, Juancho Hernangomes și Sergio Rodriguez, toți cu angjamente în NBA, cu privire la disponibilitatea de a juca pentru naționala Spaniei la EuroBasket 2017. Fiecare dintre aceștia și-a manifestat interesul de a juca pentru campioana în exercițiu a Europei în acest an.

Nu există certitudini din partea lui Serge Ibaka, Willy Hernangomez și Marc Gasol, ceilalți trei spanioli cu angajamente în NBA aflați în vizorul echipei naționale. Acest lucru nu înseamnă că acești jucători exclud participarea la EuroBasket 2017, ci că vor lua o decizia finală spre sfârșitul actualei stagiuni.

În fine, Jose Calderon s-a retras din echipa națională a Spaniei.

Articole din aceeași categorie

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.