Gabriela Cursaru este cea mai scundă jucătoare la EuroBasket Women 2015

Cea mai scundă jucătoare la EuroBasket Women 2015 este Gabriela Cursaru, componentă a echipei naționale a României. Sportiva originară din București măsoară 1.61 metri.

Cea mai înaltă: Bernadett Hatar (Ungaria) – 2.08 metri
Cea mai tânără: Maria Vadeeva (Rusia) – 16 ani și 11 luni
Cea mai vârstnică: Vweronika Bortelova (Cehia) – 37 ani (aniversați chiar pe 11 iunie, în ziua inaugurală a turneului)

În campionatul Turciei evoluează cele mai multe jucătoare care se numără în loturile celor 20 echipe prezente la EuroBasket Women 2015. Nu mai puțin de 36 sportive sunt legitimate în țara Semilunei. Rusia are 23 de sportive, Franța are 20, iar Italia și Polonia au câte 18. Spania are doar 12, iar România are 11. Dacă includem SUA (cu NCAA), avem 24 de țări cu cel puțin o jucătoare legitimată prezentă la Campionatul European de baschet feminin – ediția 2015.

ZVVZ USK Praga, campioana în exercițiu a Europei, este clubul cu cele mai multe jucătoare la EuroBasket Women 2015. Clubul din Republica Cehă are 7 jucătoare, similar lui Horizont (Belarus), Schio (Italia) și Kursk (Rusia).

Informații furnizate de site-ul lovewomensbasketball.com.

Articole din aceeași categorie

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.