Furkan Korkmaz ghidează pe Anadolu Efes spre victorie la vârsta de 18 ani!

korkmaz

După Cedi Osman, legendarul antrenor Dusan Ivkovic este pe punctul să ofere baschetului turcesc un alt nume important. Este vorba despre cel al lui Furkan Korkmaz.

Cotat drept unul dintre cei mai de perspectivă jucători ai Europei născuți în anul 1997, Korkmaz pare să-și stabilizeze locul în rotația de bază. În plus, profitând de programul aglomerat de meciuri al lui Anadolu Efes istanbul în acest punct al sezonului, Ivkovic i-a acordat minute importante de joc tânărului său jucător la meciul cu Turk Telekom Ankara, câștigat cu scorul de 87-77.

Korkmaz a avut 27 minute de joc, perioadă în care a totalizat 5/10 la aruncările de pe semicerc, 4/7 la cele din interiorul acestuia și 2/2 la linia de pedeapsă pentru un total de 25 puncte, A adăugat 3 recuperări și 2 pase decisive în partida amintită. Furkan a fost principalul marcator și liderul lui Efes în această confruntare.

Înalt de 2.03 metri, Korkmaz este jucător de poziția 2. El dispune de abilități atletice deosebite, însă principala sa calitate este aruncarea de trei puncte. Furkan parcurge al 2-lea sezon alături de Efes, sub comanda lui Ivkovic.

În stagiunea 2014/15, el a avut medii de 3.5 puncte și 1.5 recuperări în 19 partide la nivel de Euroligă. În actualul sezon, Korkmaz are 3.2 puncte în cinci partide disputate în competiția de top a Europei. În schimb, în campionatul Turciei, el are 8.2 puncte, 1.8 recuperări și 1.2 pase decisive pe partidă.

Component al echipelor naționale de nivel juvenil ale Turciei, Korkmaz are o medalie europeană de aur la U18, obținută în 2014, una de argint la ediția 2015 a CE U18, respectiv un bronz la Campionatul Mondial U19 din acest an. El a fost inclus în echipa ideală atât la CE U18, cât și la CM U19 din acest an.

Mai multe informații despre Furkan Korkmaz găsiți AICI.

Foto: tbl.org.tr

Articole din aceeași categorie

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.