Franța e noua campioană a Europei la U16 feminin. Ungaria și Italia completează podiumul!

Franța este noua campioană a Europei la U16 feminin. Naționala Hexagonului a repurtat acest succes în fața propriilor susținători, la Bourges, după o finlă cu revelația turneului, Ungaria. Rezultatul final a fost de 63-55.

Condusă de Arnaud Guppillotte, reprezentativa Franței a repurtat șapte victorii din tot atâtea meciuri. Finala cu Ungaria a fost singura în care a învins la mai puțin de 15 puncte diferență.

Podiumul a fost completat de către Italia, după 48-42, cu Letonia.

Au retrogradat Lituania, Belarus și România. Divizia B se va desfășura între 17 și 26 august, urmând ca aici să se stabilească numele celor trei promovate.

Iliana Rupert (Franța) a fost desemnată MVP a turneului. Ea a fost inclusă în cvintetul ideal alături de Zoe Wadoux (Franța), Reka Dombai (Ungaria), Ilaria Panzera (Italia), respectiv Emily Bessoir (Germania).

Franța obține a 10-a medalie la U16 feminin din istorie. Este cel de-al 3-lea titlu continental pentru Hexagon. Primele două s-au consemnat în 2001 și 2007.

Ungaria obține cea de-a 3-a medalie la acest nivel de vârstă. Are două de argint și una de bronz. Precedentul argint datează de la ediția inaugurală, desfășurată în 1976. Bronzul s-a consemnat în 2013.

În fine, Italia obține a 13-a medalie la U16 feminin, însă niciuna nu este de aur. Aceasta este a 7-a medalie de bronz.

Foto: fiba.com

Articole din aceeași categorie

1 comentarii On Franța e noua campioană a Europei la U16 feminin. Ungaria și Italia completează podiumul!

  • Foarte frumos rezultat pentru Ungaria,care vine după doar 4 ani de la precedentul. Am fost de câteva ori în tara vecina la turnee de mini și baby, deja la acea vârstă antrenorii le cereau copiilor tot timpul sa paseze. Auzeai întruna os os os….

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.