Franța învinge Grecia și bifează primul succes la EuroBasket 2017

Franța a obținut primul succes la EuroBasket 2017. Formația antrenată de Vincent Collet a depășit Grecia, scor 95-87, la capătul unui meci pe care l-a controlat în permanență.

Hexagonul s-a desprins la 12 lungimi din primul sfert, pentru ca ecartul să continue să crească pe tot parcursul primei reprize. Scorul la jumătatea partidei era de 55-36. Franța a controlat situația pe tabela de marcaj în sfertul al 3-lea, elenii reușind să reducă din deficit pe parcursul ultimelor zece minute de joc, însă nu au reușit să pună în dificultate formația adversă.

Grecia a avut procentaj de 71% la aruncările de două puncte și a avut un număr dublu de intercepții. Cu toate acestea, Franța s-a impus în condițiile unei prime reprize aproape perfecte. O reacție de excepție pentru o echipă creditată cu șanse la medalii, dar care a început competiția cu o înfrângere în prelungiri.

Joffrey Lauvergne a totalizat 21 puncte, 11 recuperări, Evan Fournier a contabilizat 21 puncte, iar Nando De Colo a terminat cu 16 puncte pentru învingători. Franța a jucat fără Diot și Poirier. În replică, Georgios Printezis a totalizat 22 puncte, iar Kostas Sloukas și Nick Calathes au terminat cu câte 15 puncte fiecare în contul elenilor.

Ambele echipe au 1-1 la general în urma acestui rezultat.

Denis Schroder, jucător descoperit de Liviu Călin, a marcat 23 puncte pentru Germania în victoria asupra Georgiei. Rezultatul final a fost de 67-57. Zaza Pachulia și Tornike Shengelia au avut 14, respectiv 12 puncte pentru Georgia.

Germania are 2-0 după acest succes. În schimb, Georgia a ajuns la 1-1.

Foto: FIBA.basketball

Articole din aceeași categorie

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.