Franța iese din primele opt echipe ale Europei pentru prima dată după 20 de ani!

Germania a furnizat surpriza primei zile din fazele eliminatorii ale EuroBasket 2017. Formația antrenată de Chris Flemming a eliminat Franța pe o revenire spectaculoasă. Rezultatul final a fost de 84-81.

Meciul a avut două reprize diametral opuse. Prima a fost controlată de Franța, care a găsit soluții de a-l limita pe Dennis Schroder, oferindu-le celorlalți jucători ai Germaniei oportunități. Hexagonul s-a desprins la zece lungimi, însă elevii lui Chris Flemming au replicat pentru a strânge la 40-34, după 20 minute de joc efectiv.

Repriza secundă a schimbat situația. Acest lucru se datorează în primul rând revenirii în joc a lui Schroder, ajutat de către Daniel Theis. Germania a trecut la conducere și a avut inițiativa pe tabela de marcaj pe tot parcursul secvenței a 4-a. Evan Fournier a marcat 18 puncte în sfertul 4, dar nu a reușit să anuleze întreg handicapul.

Germania a ales să faulteze jos la plus trei pe tabela de marcaj, prevenind astfel o eventuală aruncare de trei puncte cu care să se restabilească egalitatea.

Hexagonul a avut procentaje mai bune și a dominat la recuperare, însă Germania a avut un număr dublu de vizite la linia de pedeapsă și a avut mai bună grijă de minge.

Daniel Theis a totalizat 22 puncte, 7 recuperări, Dennis Schroder – jucător descoperit de Liviu Călin – a adăugat 21 puncte, 8 pase decisive și 4 recuperări, Robin Benzing a adăugat 12 puncte, iar Luca Staiger a terminat cu 10 puncte pentru Germania. Evan Fournier a replicat cu 27 puncte, Boris Diaw a adăugat 15 puncte, 9 recuperări, 5 pase decisive, iar Joffrey Lauvernge a terminat cu 13 puncte, 7 recuperări pentru Franța.

Franța a jucat la EuroBasket 2017 fără Tony Parker și Nicolas Batum. Germania este lipsită de Dirk Nowitzki, retras din echipa națională.

Germania avansează în sferturile de finală ale EuroBasket pentru prima dată după 10 ani. Ultima prezență între primele opt s-a încheiat cu locul 5 în 2007, după ce în 2005 s-a consemnat un loc 2. Cel mai bun rezultat al Germaniei datează din 1993, medalia de aur, cucerită la Munchen.

Franța ratează prezența între primele opt la EuroBasket pentru prima dată în ultimele zece ediții desfășurate. Hexagonul a ratat calificarea în sferturile de finală s-a consemnat în 1997, la Barcelona, locul 10.

În sferturile de finală, Germania se duelează cu învingătoarea meciului dintre Turcia și Spania.

Foto: FIBA.basketball

Articole din aceeași categorie

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.