Foști jucători în LNBM, legitimați în alte campionate pentru sezonul 2017/18

Mai mulți foști jucători străini din Liga Națională de baschet masculin au semnat angajamente pentru următorul sezon competițional. O parte a acestora vor evolua în competiții puternice de pe bătrânul continent.

Trecem în revistă câteva dintre cele mai interesante mutări oficializate ce au în prim plan astfel de jucători.

Dominique Archie, fost jucător la BC Timișoara, a semnat un contract cu Bnei Herzliya, din primul eșalon al Israelului. El sosește de la Orlandina Basket, formație pe care a ajutat-o să promoveze în prima ligă din Italia. În sezonul 2016/17, jucat în Lega Basket Serie A, Archie a avut 13 puncte, 5 recuperări și o pasă decisivă pe meci.

Lamonte Ulmer, fost jucător la BCM U Pitești, a fost legitimat de Chalons-Reims, din primul eșalon al Franței. El sosește de la Wurzburg, primul eșalon al Germaniei. Ulmer a avut medii de 12.7 puncte, 4.4 recuperări și 1.6 pase decisive în 32 meciuri disputate în prima ligă din Germania.

Radenko Pilcevic, fost jucător la Timișoara, Pitești și Craiova, a fost înregimentat de către Science City Jena, în Bundesliga germană. El sosește de la Kosice, Slovacia, unde a avut medii de 13 puncte, 3.5 recuperări și 6.2 pase decisive în 42 meciuri disputate. De notat că Pilcevic are o experiență de trei sezoane și 91 meciuri jucate în Germania.

Nenad Sulovic, fostul pivot al lui Dinamo București, a semnat un nou angajament cu Szedeak Szeged, din Ungaria. El a evoluat pentru această formație și în sezonul 2016/17. Sulovic a avut 14.4 puncte, 7 recuperări și 3.3 pase decisive în 33 meciuri disputate în primul eșalon maghiar în ultimul sezon. Noul antrenor al lui Sulovic este Andjelko Mandic.

Daniel Dillon, fost jucător la CSM Oradea, a semnat un angajament în țara natală, cu Kilsyth Cobras, din cel de-al 2-lea eșalon al Australiei. Similar anilor trecuți, Dillon joacă în această competiție până la startul următorului sezon competițional. În stagiunea 2016/17, Dillon a jucat în al 2-lea eșalon al Japoniei, unde a avut medii de 11.9 puncte, 4 recuperări și 2.6 pase decisive.

Articole din aceeași categorie

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.