Foști MVP’s ai EuroBasket prezenți la Cluj-Napoca. Va fi cântecul de lebădă?

Doi dintre jucătorii care au fost desemnați MVP ai EuroBasket vor fi prezenți la Cluj-Napoca în perioada 1-7 septembrie. Este vorba despre Pau Gasol și Juan Carlos Navarro, componenți ai echipei naționale a Spaniei.

Pau Gasol a fost desemnat cel mai bun jucător al EuroBasket în 2009 și 2015. De asemenea, el a fost cel mai bun marcator al competiției în 2003, 2009 și 2015, adică de trei ori. În plus, Pau este dublu campion NBA.

În schimb, Juan Carlos Navarro a fost MVP al EuroBasket 2011. „La Bomba” este și cel mai bun marcator din istoria Euroligii masculine, cu exact 4.000 puncte marcate.

Cei doi au fost și continuă să fie liderii echipei naționale a Spaniei. Cu cei doi în teren, ibericii au fost campioni mondiali (2006), europeni (2009, 2011, 2015), respectiv de trei ori medaliați olimpici (2008 și 2012 cu argint, 2016 cu bronz).

Este posibil ca amândoi să evolueze pentru ultima dată în echipa națională a Spaniei la EuroBasket 2017. Așadar, prezența lor la Cluj-Napoca reprezintă nu doar o vizită de excepție și de neratat pentru iubitorul de baschet din România, ci ar putea fi ultima (penultima dacă ținem cont de fazele eliminatorii, programate a se desfășura la Istanbul) într-o competiție destinată echipelor naționale pentru doi dintre jucătorii care au influențat în mod decisiv ultimele două decenii în baschetul european și nu numai.

Citiți și

Jucători din NBA și Euroligă așteptați la Cluj-Napoca pentru EuroBasket 2017

Articole din aceeași categorie

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.