Fost adversar al CSM CSU Oradea, Erman Kunter e noul antrenor al lui Galatasaray Istanbul

Fost adversar al lui CSM CSU Oradea în sezonul 2016/17, la nivel de Basketball Champions League, turcul Erman Kunter a fost numit în funcția de antrenor principal la Galatasaray Istanbul. Mutarea a fost oficializată miercuri (14.06) de către clubul amintit.

Kunter a antrenat-o pe Le Mans Sarthe, din Franța, între 2014 și 2017. El a câștigat Cupa Franței în 2016 și a calificat formația amintită în playoff-ul Basketball Champions League. Totodată el a fost concediat de francezi după ce echipa a avut probleme în competiția internă. De altfel, Le Mans nu s-a calificat în playoff-ul ligii din Hexagon, întrerupând o serie de 20 clasări consecutive între primele opt echipe.

În vârstă de 61 ani, Kunter a fost primul veritabil superstar al baschetului turcesc. El a jucat peste 200 meciuri pentru echipa națională și deține un record absolut de puncte marcate într-un singur meci din campionatul Turciei (153, performanță ce datează din anul 1988).

Ca antrenor, Kunter a pegătit pe Darussafaka, Besiktas, Cholet, Asvel Villeurbane, Le Mans și echipa națională a Turciei. De asemenea, el a mai antrenat o dată pe Galatasaray, în sezonul 2002/03.

Galatasaray Istanbul s-a despărțit de Ergin Ataman. Anunțul a fost făcut în cursul aceleiași zile. Acesta a pregătit echipa amintită pe parcursul ultimilor cinci ani. O perioadă în cadrul căreia Galatasaray a câștigat EuroCup (2016) și un titlu de campioană (2013).

De notat că Erman Kunter l-a succedat pe Ergin Ataman și la Besiktas. Acest lucru s-a întâmplat în 2012.

Galatasaray Istanbul va evolua în EuroCup în sezonul 2017/18.

Articole din aceeași categorie

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.