Florin Nini vorbește despre meciul de la Oradea, debutul lui Mihai Grecu și decizia de a anula rezultatele echipei din Baia Mare

Florin Nini, antrenorul principal și sufletul lui Phoenix Galați, a participat la conferința de presă ce a urmat meciului pierdut la Oradea, în fieful lui CSM CSU, scor 73-63.

Antrenorul lui Phoenix și-a început discursul cu un mesaj de apreciere față de parcursul european al echipei orădene:

„Se cuvin câteva aprecieri legate de eforturile clubului CSM Oradea cu privire la parcursul în cupele europene și bine-nțeles trebuie să ținem cont de riscurile pe care le implică o astfel de participare. Una peste alta, atât pentru Oradea, cât și pentru România, a fost o participare onestă și corectă, care cred că a făcut fericiți suporterii, deoarece a fost una într-adevăr fructuoasă. Felicit Oradea pentru această experiență, care sunt convins că îi va ajuta pe jucători în momentele importante.

Așa cum i-a ajutat în acest meci, când în momentele echilibrate de joc cei de la Oradea au avut o altă capacitate de decizie. Sunt multe părți pozitive într-o astfel de participre, motiv pentru care CSM Oradea merită aprecieri.”

Despre meciul în sine, Nini a precizat:

„Am pornit cu un mic handicap în acest meci. Probabil s-a remarcat de la primul angajament că ne lipsesc Pesic și Gugino. Nu am reușit recuperarea completă a acestor jucători. Din start am fost dezavantajați.

Mi-am felicitat jucătorii imediat după meci deoarece au intrat fără teamă pe parchet. Când joci pe terenul campioanei e posibil să se întâmple un astfel de lucru. Mai ales că în absența celor doi a fost nevoie să acord mai multe minute și alte responabilități altor jucători, mai puțin obișnuiți cu o astfel de situație. Consider că elevii mei și-au făcut treaba.

Desigur, ne-a lipsit experiența și gabaritul în spațiul de trei secunde. E dificil să joci cu doar doi oameni cu talie. De fapt e vorba despre un om și jumătate, deoarece Vlaicu este un pivot undersize. În aceste condiții raportul de forță unu la unu sub coș ne-a fost defavorabil. E adevărat, am ținut un echilibru la recuperări până la pauză. În repriza a 2-a nu am mai putut face față. Recuperările au făcut diferența în acest meci. De asemenea, nu am avut prea multe aruncări deschise.”

În ceea ce privește starea medicală a accidentaților și momentul revenirii acestora pe parchet, Florin Nini a spus:

„Mi-aș dori să revină la meciul următor. Lupta pentru playoff este capitală. Suntem doar patru echipe, șase meciuri. Avem nevoie de toți jucătorii pentru a ne îndeplini obiectivul pentru această fază, adică patru victorii. Cred că un astfel de număr de victorii ne poate duce în playoff.

Tony Gugino are încă dureri. A făcut o entorsă urâtă la meciul cu Mureș din Cupa României, chiar la primul angjament. El este un profesionist desvărșit. A dorit să vină la Oradea, dar trebuie să se refacă complet. La fel este și Pesic, un jucător deosebit de serios și un profesionist desvărșit. Datoria mea este să îi protejez pentru meciurile mai importante pentru noi.”

Galațiul a avut doi debutanți în meciul de la Oradea. Antrenorul amintit a precizat următoarele despre acest lucru, dar și despre jucătorii formați la Phoenix Galați:

„Marko Pavlovic este un jucător venit de la Baia Mare. Are consistență în jocul de sub panou și cred că ne poate ajuta. Bucuria cea mai mare pentru mine este debutul lui Mihai Grecu. Un copil născut în anul 1998, un produs al propiei pepiniere. El este format de Gelu Cazanoschi și Teodorașcu Tudose. Mă bucur că a reușit să înscrie acel coș de trei punte în ultima secundă. E un jucător care muncește foarte mult. Depinde numai de el de acum încolo dacă vrea să ajungă pe vârful muntelui. Îl mai avem pe David Stan, fiul unui fost baschetbalist gălățean – Cătălin Stan, junior al propriei pepiniere.

Numărul jucătorilor formați de Phoenix Galați cu angajament în Liga Națională a scăzut acum. Îi avem în continuare în LNBM pe Adi Guțoaia, Iulian Orbeanu, Andrei Petică, Robert Bolobiță. În anii anteriori au fost Horia Cristiean, Ciprian Țelinoiu, Andrei Lupușoară, Ciprian Mihai…Una peste alta, după o muncă de zece ani la nivel juvenil noi am lansat mai mulți jucători în Liga Națională. La unii au intervenit accidentările, alții nu au mai făcut față rigorilor, însă în acest moment la Phoenix joacă patru baschetbaliști formați de noi, iar în țară avem alții doi. Avem șase jucători în LNBM la ora actuală. Consider că din acest punct de vedere clubul și-a făcut treaba. Nu ne oprim aici. Avem un proiect în derulare, despre care voi vorbi cu altă ocazie. Toate la timpul lor.”

Despre lupta pentru playoff și anularea rezultatelor echipei din Baia Mare, lucru ce a afectat cel mai mult echipa din Galați:

„Sunt încrezător în ceea ce privește a 2-a parte a sezonului regulat. Ne interesează lupta pentru playoff. Ați văzut, Craiova a revenit în luptă, așa cum era normal să o facă la ce jucători are. Mureș este o echipă puternică, iar Dinamo este implicată la rândul ei în această luptă. Va fi o bătălie totală pentru calificarea în playoff.

În ceea ce privește anularea rezultatelor echipei din Baia Mare, sper că acest cadou oferit lui Dinamo nu va rămâne. Nu cred că e în regulă ca după renunțarea echipei din Baia Mare în ultima etapă, nouă să ni se ia victoria de acolo, iar lui Dinamo să i se facă un astfel de cadou nejustificat. Cred că investițiile și eforturile pe care cluburile le fac în timpul unui sezon trebuie respectate. Eu cred că fiecare echipă trebuie să meargă mai departe cu zestrea de puncte acumulată până acum.

Nu vreau să vorbesc foarte mult despre acest subiect. Voi studia regulamentul și vom vedea dacă această retragere a punctelor este în regulă.

Una peste alta rămâne un campionat frumos, puternic în destule momente. Nu putem să nu apreciem și remarcăm eforturile și investițiile unor cluburi.”

Phoenix Galați are 5-13 la general înaintea începerii fazei a 2-a din sezonul regulat. Dunărenii se situează pe locul 9, la egalitate cu Dinamo București, a 8-a clasată, ca urmare a anulării rezultatelor înregistrate de toate echipele în compania lui BCM Olimpic Baia Mare.

Foto: Roby Boros

Articole din aceeași categorie

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.