Final de sezon pentru Tony Parker

Final de sezon pentru Tony Parker. Francezul de la San Antonio Spurs a fost diagnosticat cu ruptură a tendonului cvadricipital. El va rata tot restul sezonului competițional 2016/17.

În vârstă de 34 ani, TP9 a fost unul dintre principalii realizatori ai lui Spurs în playoff-ul NBA din actualul sezon competițional. El se află la cel de-al 16-lea sezon din carieră în liga nord-americană, toate petrecute alături de aceeași grupare.

Parker a avut medii de 10.1 puncte, 4.5 pase decisive și 1.8 recuperări în 63 partide disputate în sezonul regulat al actualei ediții de campionat. El are peste 1.100 meciuri jucate în NBA cu medii pe carieră de 16.2 puncte, 5.8 pase decisive și 2.8 recuperări în aproape 32 minute pe partidă.

Parker a fost campion NBA de patru ori în carieră.

Despre tendonul cvadricipital

Ruptura de tendon cvadricipital este o afectiune invalidanta. De obicei necesita tratament chirurgical pentru restabilirea functiei genunchiului.

Rupturile de tendon cvadricipital pot fi si partiale – tendonul este inca unitar – si complete – se prezinta ca doua bucati separate. Atunci cand tendonul este rupt complet, muschiul nu mai este ancorat de rotula. Fara aceasta insertie, atunci cand muschiul cvadriceps se contracta, in articulatia genunchiului nu mai are loc extensia.

O ruptura de cvadriceps apare de obicei in urma unei suprasolicitari cu genunchiul in flexie. Un astfel de exemplu este o aterizare ciudata in timpul unui meci de baschet. Daca fortele care apar in timpul aterizarii depasesc rezistenta tendonului, apare ruptura.

Rupturile apar de asemenea si prin mecanism direct: impact la nivelul genunchiului cu o suprafata dura sau prin taiere.

Sursă: dr.codorean.ro

Articole din aceeași categorie

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.