Final de sezon pentru Alex Olah

Final de sezon pentru Alex Olah. Timișoreanul a fost eliminat din primul tur al playoff-ului ligii de baschet din Belgia. Belfius Mons-Hainaus a cedat, scor 73-76, în confruntarea cu Antwerp Giants. Seria s-a încheiat cu scorul general de 2-0.

Formația la care evoluează compatriotul nostru părea să aibă forța necesară de a trimite seria înapoi la Antwerp, pentru meciul decisiv. Mons-Hainaut s-a desprins la 43-31 în primele 20 minute de joc. Echipa lui Olah conducea cu scorul de 63-48 la intrarea în secvența decisivă, însă oaspeții au reușit un parțial de 28-10 în secvența decisivă.

Olah a avut 25 minute de joc, perioadă în care a totalizat 8 puncte (2/5 din acțiune, 3/4 la linia de pedeapsă), 10 recuperări (2 ofensive), 2 pase decisive și 2 capace, cu patru posesii pierdute pentru 12 la eficiență.

Sportivul înalt de 2.13 mtri și în vârstă de 24 ani, a terminat primul sezon la nivel profesionit din carieră. El a avut 10.8 puncte, 5.0 recuperări, 1.4 pase decisive și 0.6 intercepții pentru 12.3 la eficiență în 21.1 minute pe meci. Alex a terminat cu 54% la aruncările de două puncte, 31% la trei puncte, respectiv 81% la linia de pedeapsă.

Echipa lui Olah a terminat sezonul regulat pe locul al 7-lea, cu 18-18 la general. De notat că primul sezon al românului la nivel profesionist a cuprins și o aventură în cupele europene – FIBA Europe Cup.

Antwerp Giants a avansat în semifinale, acolo unde se va duela cu învingătoarea seriei ce opune pe Basic Fit Bruxelles și Limburg United (1-1 la general). Pe cealaltă parte de tablou, campioana în exercițiu și câștigătoarea sezonului regulat, Telenet Oostende se duelează cu câștigătoarea dintre Okapi Aalstar și Spirou Charleroi (1-1).

Semifinalele în Belgia se joacă pe sistemul cel mai bun din cinci meciuri.

Articole din aceeași categorie

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.