Final Four-ul Euroligii masculine 2017 a fost deschis cu o conferință de presă

Turneul final al Euroligii masculine – ediția 2017 se va desfășura la sfârșitul cestei săptămâni la Sinan Erdem Dome, din Istanbul. Participanții, reprezentați de antrenorii principali și liderii echipelor, au luat parte la o conferință de presă în cadrul căreia fiecare și-a exprimat opinia.

Cele patru echipe au fost reprezentate de Bogdan Bogdanovic, Zeljko Obradovic, Sergio Llull, Pablo Laso, Nando De Colo, Dimitris Itoudis, Ioannis Sfairopoulos și Vassilis Spanoulis. Așadar, doi antrenori greci, câte un sârb și spaniol, respectiv câte un jucător sârb, spaniol, francez și elen.

Cert este că înaintea începerii F4-ului toate echipele sunt încrezătoare. Fiecare dispune de anumite avantaje și cum este firesc, crede în propria șansă.

În cadrul acestei întâlniri a devenit limpede că deși au trecut anii, Zeljko Obradovic și Vassilis Spanoulis continuă să nu-și vorbească unul altuia. Mai mult, cei doi nici măcar nu s-au salutat și nu și-au intersectat privirile nici măcar pntru o clipă, în pofida faptului că organizatorii i-au așezat unul lângă celălalt. Ruptura s-a consemnat în urmă cu șase ani, atunci când Spanoulis, influețat de Misko Raznatovic – compatriot al lui Obradovic, a ales să se despartă de Panathinaikos și a optat să continue alături de Olympiacos.

S-a evidențiat faptul că Fenerbahce a învins pe Real Madrid de patru ori în ultimele cinci dueluri directe, incluzând seria de playoff din sezonul precedent la nivel de Euroligă. Pablo Laso a replicat așa cum era normal să o facă: „chiar dacă aș fi pierdut ultimele 20 de meciuri cu Fenerbahce, pe mine mă interesa următorl meci.”

De asemenea, s-a evidențiat faptul că Olympicos a subtilizat lui CSKA Moscova două trofee de Euroligă în Final Four. Cu toate acestea, rușii rămân principalii favoriți la trofeu, iar spaniolii au lungimea, opțiunile și experiența necesare să învingă un Fenerbahce aflat sub presiunea terenului propriu și a dorinței disperate de a câștiga primul trofeu de Euroligă din istoria baschetului turcesc.

Cum era de așteptat, Zeljko Obradovic s-a evidențiat încă o dată, așa cum o face mereu. Legenda baschetului european s-a confruntat cu probleme tehnice (legate de microfon), subliniind că tehnica, alta decât cea pur bschetbalistica, i-a jucat mereu feste. Modul în care se comportă Obradovic în astfel de situații destinde întotdeauna atmosfera, strânind zâmbetele tuturor celor prezenți.

De altfel, la conferința de presă de deschidere a Final Four-ului au fost prezenți președintele Turkish Airlines, CEO-ul Euroleague Basketball și o parte importantă a principalilor parteneri ai competiției de top din Europa.

În mod cu totul impresionant, trei dintre formațiile prezente la Final Four sunt în efectiv complet. Singura echipă care resimte absențe importante este Olympiacos Pireu. Grecii vor juca fără Matt Lojeski și Daniel Hackett. Aceștia au absentat și în playoff-ul Euroligii. Sfairopoulos speră încă în recuperarea de ultim moment a lui Lojeski.

Euroleague Basketball a anunțat semnarea unui parteneriat pentru următorii trei ani cu compania iberică Endesa. Aceasta este implicată de mult timp în baschet, fiind cea care dă numele Ligii ACB din rațiuni comerciale. Totodată, s-a anunțat că Odeabank va continua să fie un partener oficial al competiției de top din Europa.

La Istanbul este prezent și Vassilis Skountis, jurnalist grec care este nelipsit la Final Four-ul Euroligii din anul 1988. Așadar, acesta se află la cel de-al 30-lea F4 consecutiv.

Semifinalele se dispută vineri (19.05). Olympiacos se confruntă cu CSKA de la ora 18:30. Trei ore mai târziu este programat primul angajament al confruntării dintre Fenerbahce și Real Madrid. Ambele partide sunt transmise în direct la DigiSport 4.

Articole din aceeași categorie

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.