Filip Adamovic a debutat în Liga VTB

Sezonul regulat al Ligii VTB – ediția 2017/18 a demarat joi (05.10), cu două partida desfășurate pe teritoriul Rusiei. Unul dintre ele a cuprins debutul lui Filip Adamovic în redutabila întrecere amintită, cotată a 3-a liga națională sau regională de pe bătrânul continent după Spania și Turcia.

Tsmoki Minsk s-a deplasat în capitala Rusiei pentru confruntarea cu Khimki, grupare ce a disputat finala competiției în sezonul precedent, rezultat care i-a asigurat prezența în noua ediție a Euroligii masculine. Rezultatul final a fost de 83-55 în favoarea moscoviților.

Jocul avut două reprize diametral opuse. Prima s-a încheiat la diferență de două posesii, actul al 2-lea fiind adjudecat la limită de către gruparea din Minsk. La jumătatea confruntării tabela de marcaj indica scorul de 39-35.

Repriza a 2-a a decurs sub alte auspicii. Khimki s-a desprins decisiv în sfertul al 3-lea, grație unui parțial de 23-9, iar în secvența decisivă a mai adăugat zece lungimi între cele două protagoniste, sfertul 4 încheindu-se cu 21-11.

Filip Adamovic a totalizat 20 minute de joc, fiind titularizat la poziția 1. El a terminat cu 5 puncte (2/6 din acțiune, 0/2 la linia de pedeapsă), 4 pase decisive, o recuperare și 3 posesii pierdute pentru 1 la eficiență și -20 la +/-.

Bosniacul s-a evidențiat și cu o acțiune spectaculoasă, trecând mingea printre picioarele unui adversar pentru a ieși cu bine dintr-o capcană. Adamovic s-a remarcat apoi cu un serviciu impecabil după o acțiune individuală, respectiv cu o aruncare de trei puncte de la mare distanță.

Alexei Shved a avut 19 puncte, 5 pase decisive, iar Charles Jenkins a adăugat 14 puncte (4/5 la trei puncte), 4 intercepții, 2 recuperări pentru Khimki. David Kravish a totalizat 10 puncte, 4 recuperări pentru Tsmoki.

Acesta a fost primul meci oficial pentru Khimki Moscova sub comanda lui Georgios Bartzokas. Tehnicianul elen sosește de la FC Barcelona și se întoarce în Liga VTB, unde a mai condus-o pe Lokomotiv Kuban Krasnodar.

În celălalt meci al zilei, Unics Kazan a spulberat pe Zenit St. Petersburg, scor 94-60.

Stephane Lasme a totalizat 20 puncte, 7 recuperări, Quino Colom a contribuit cu 16 puncte, 10 pase decisive, iar Kostas Kaimakoglou a terminat cu 15 puncte, 4 recuperări pentru echipa antrenată de Dimitris Priftis. În replică, Drew Gordon a reușit 22 puncte, 10 recuperări pentru Zenit.

Vineri (06.10) este programat primul meci oficial în noul sezon competițional pentru CSKA Moscova. Deținătoarea Ligii VTB joacă în deplasare cu Enisey Krasnoyarsk.

Foto&video: www.vtb-league.com

Articole din aceeași categorie

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.