FIBA World Cup 2014 – Brazilia și Spania au prima șansă în confruntările cu Serbia și Franța

espfra

Miercuri (10.09), la Madrid, sunt programate ultimele două meciuri din cadrul sferturilor de finală de la FIBA World Cup 2014. Se anunță două partide cu favorite certe, dar fiind vorba despre un singur meci se poate întâmpla absolut orice.

Ziua de întreceri de la Palacio de Deportes Comunidad de Madrid demarează cu întâlnirea dintre Serbia și Brazilia. Partida demarează cu începere de la ora 19. Sud-americanii au prima șansă într-o confruntare cu o echipă a Serbiei care vine totuși după cea mai bună prestație la acest eveniment.

Brazilia mizează pe un nucleu extrem de valoros și experiemntat la acest turneu. Are cel mai vârstnic lot, dar în același timp Ruben Magnano pare să fi găsit soluțiile potrivite pentru a pune în valoare jucătorii pe care îi are la dispoziție. Nu mai puțin de patru jucători din NBA și un campion al Spaniei, alături de mulți alți jucători cu cariere impresionante în Brazilia vor încerca să facă pasul spre careul de ași.

În cale le vor sta tandemul Teodosic – Krstic, ajutat de un Bogdan Bogdanovic care a ieșit la rampă în confruntarea cu Grecia, din optimile de finală. Nu trebuie omisă utilitarea lui Miroslav Raduljica, jucător esențial într-o partidă în care Serbia joacă împotriva a trei pivoți de NBA. Este primul eveniment de asemenea amploare pentru antrenorul Sasha Djordjevic, care nu se poate compara cu omologul său din punct de vedere al experienței pe banca unei echipe naționale. Este posibil ca și acest aspect să conteze într-o oarecare măsură.

Meciul vedetă al zilei este cel dintre Spania și Franța. Un veritabil derby al baschetului european pentru actuala generație, întâlnirea demarează cu începere de la ora 23.

Spania este favorită într-un meci împotriva unei echipe a Franței extrem de ambițioase și care a înțeles că trebuie să joace colectiv pentru a avea o șansă. Acest mod de abordare a condus la victoria asupra Croației și acesta va rămâne planul pentru confruntarea cu ibericii. Problema este că de această dată Franța întâlnește jucători cu o calitate net superioară, care sunt ajutați de experiență și de faptul că sunt împinși de la spate de o sală întreagă.

Formația lui Joan Orenga dispune de o serie de avantaje împotriva actualei echipe a Franței. Spaniolii au trei jucători de NBA la interior. Franța a jucat de multe ori în alcătuire scundă, fără jucător de poziția 5, însă acest lucru împotriva Spaniei nu este recomandat. Joffrey Lauvergne și Rudy Gobert vor avea un rol important în această confruntare, dar amândoi participă pentru prima dată în carieră la o competiție de asemenea amploare. În plus, Spania se bucură de șase jucători extraordinar de talentați la pozițiile 1-2, iar sistemul de joc folosit le permite să joace în trei oameni mici o bună perioadă din timpul de joc.

Desigur absențele lui Parker, Noah, De Colo și Ajinca pot avea o greutate aparte într-un meci de asemenea importanță. Este un lucru confirmat și de confruntarea directă dintre cele două, consemnată în faza grupelor. Aceasta a fost dominată de către spanioli. Aceștia s-au impus cu scorul de 88-64.

Marc Gasol nu s-a antrenat în preziua meciului cu Franța, el fiind plecat la Barcelona pentru a-și vedea nou-născuta fiică. El se va întoarce la Madrid în ziua meciului și foarte probabil va intra în cvintetul de start, similar precedentelor partide de la acest turneu.

Ambele partide sunt transmise în direct la DigiSport.

Foto: fiba.com

Articole din aceeași categorie

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.