FIBA World Cup 2014 – SUA se impune la 43 de puncte în sfertul de finală cu Slovenia

thompson

Echipa națională a Statelor Unite ale Americii a depășit-o pe cea a Sloveniei în cel de-al 2-lea sfert de finală la FIBA World Cup 2014. Partida desfășurată la Palau Sant Jordi din Barcelona s-a încheiat cu scorul de 119-76.

Partida a fost controlată de către elevii lui Mike Krzyzewski. În primul sfert procentajele americanilor au fost dezastruoase, însă aceștia au obținut nu mai puțin de 14 recuperări ofensive. Astfel, SUA a avut 30 de posesii în primul sfert pe care l-a câștigat cu scorul de 29-22. Diferența s-a menținut constant până la pauză, atunci când americanii conduceau cu scorul de 49-42.

Sfertul al 3-lea a consemnat căderea fizică a slovenilor, lucru de altfel așteptat. SUA a înscris 37 puncte în această perioadă, una în care slovenii au fost incapabili să se apere împotriva unei puternice echipe atât din punct de vedere fizic, cât și tactic (americanii au pedepsit tot meciul apărarea zonă a adversarului, găsind soluții de a băga mingea sub coș, ori prin aruncările de la mare distanță. Ecartul a continuat să crească, americanii bifând o nouă victorie convingătoare.

faried

Intensitatea americanilor din apărare s-a reflectat în deznodământul partidei. Aceștia au provocat un număr de 25 posesii pierdute în jocul echipei adverse, de pe urma cărora au cules 12 intercepții, majoritatea transformate în puncte pe tranziție. În plus, SUA a terminat partida cu 23 recuperări ofensive.

Klay Thompson a totalizat 20 puncte, Kenneth Faried a adăugat 14 puncte, 10 recuperări, James Harden a terminat cu 13 puncte, 5 recuperări, iar Anthony Davis a bifat 12 puncte și 11 recuperări pentru învingători. În schimb, Goran Dragic a totalizat 13 puncte, 4 recuperări, 4 pase decisive, Domen Lorbek a terminat cu 12 puncte, 6 recuperări, iar Zoran Dragic a izbutit 11 puncte, 5 recuperări pentru Slovenia.

James Harden a ratat primele sale nouă aruncări din acțiune, dar a continuat să lanseze mingi spre coșul advers, intrându-și finalmente în ritm.

În semifinale, trupa nord-americană întâlnește Lituania. Meciul se va disputa joi (11.09), fiind ultimul pe care îl găzduiește Palau Sant Jordi din Barcelona la Cupa Mondială 2014.

barceFoto: fiba.com

Articole din aceeași categorie

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.