FIBA somează federațiile să suspende cluburile care s-au înscris în EuroCup

FIBA a trimis scrisori oficiale către federațiile naționale ale Serbiei, Muntenegrului și Sloveniei, solicitându-le să suspende cluburile Partizan Belgrad, Buducnost Podgorica și Olimpija Ljubljana din competițiile organizate de aceste foruri. Solicitarea vine ca urmare a deciziei acestor cluburi de a se înscrie în ediția 2016/17 a EuroCup, în detrimentul Basketball Champions League.

Federația de specialitate din Croația a acționat deja în acest sens, iar la solicitarea FIBA a impus măsura suspendării Cedevitei Zagreb din următoarea ediție de campionat. Campioană în exercițiu a Croației, cedevita va juca în EuroCup și Liga Adriatică, competiții în care este protejată de organizatori în disputa cu FIBA.

Federația de specialitate a Serbiei va trimite un răspuns către FIBA în care va solicita să reconsidere atitudinea agresivă pe care forul amintit a adpotat-o față de cluburile și federațiile care au optat să se înscrie în EuroCup.

FIBA solicită, se pare, tuturor federațiilor naționale să suspende cluburile care au ales EuroCup în detrimentul Basketball Champions League. În țările ex-iugoslave măsura suspendării s-ar putea răsfrânge asupra campionatului și cupei naționale, însă nu are efect în Liga Adriatică.

Rusia și Israel au fost primele țări ale căror federații au impus măsuri de suspendare asupra cluburilor înscrise în EuroCup. Cu toate acestea, echipele din aceste țări sunt protejate de Liga VTB, respectiv liga profesionistă, astfel încât ele pot participa în competiția principală, fiind suspendate din cupele naționale. Rămâne de văzut în ce măsură echipele aflate în stare de suspendare vor putea efectua transferuri internaționale, având vedere că eliberarea cărții verzi în astfel de situații se face prin intermediul federațiilor naționale.

Devine clar faptul că FIBA nu va face niciun pas înapoi și chiar dacă se lansează într-o dispută pe termen lung, este posibil să aibă câștig de cauză apelând la măsuri radicale. Euroleague Commercial Assets pare dispusă să lupte și este limpede faptul că în cele ce urmează vor avea loc mai multe cazuri trimise în instanțele de judecată.

Articole din aceeași categorie

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.