FIBA Europe Cup – Campioana României se va duela cu campioanele Bulgariei și Georgiei

Lukoil Academic, campioana în exercițiu a Bulgariei, a devenit cea de-a 3-a componentă a Grupei E din FIBA Europe Cup 2017/18. Formația amintită a fost eliminată în cel de-al 3-lea tur preliminar din Basketball Champions League.

Bulgarii au fost învinși în dublă manșă de Juventus Utena. Formația din Lituania s-a calificat în grupele Basketball Champions League.

În schimb, Lukoil a ajuns în Grupa E, acolo unde vor evolua U-BT Cluj-Napoca și Dinamo Tbilisi. Așadar, la ora actuală, în grupa amintită au ajuns campioanele Bulgariei, României și Georgiei.

Cel de-al 4-lea loc este disputat de către Istanbul BBSK și Khimik Yuzhne. Prima manșă a dublei contând pentru cel de-al 2-lea tur preliminar din FIBA Europe Cup 2017/18 are loc pe 4 octombrie, în Turcia. Revanșa este programată pentru 11 octombrie, în cocheta sală de la Youzhne, Ucraina. Învingătoarea acestei duble confruntări ca completa Grupa E.

Programul lui U-BT Cluj-Napoca în prima fază a grupelor din FIBA Europe Cup

18 octombrie – U-BT Cluj-Napoca vs Istanbul/Khimik
25 octombrie – Dinamo Tbilisi vs U-BT Cluj-Napoca
1 noiembrie – Lukoil Academic vs U-BT Cluj-Napoca
8 noiembrie – Istanbul/Khimik vs U-BT Cluj-Napoca
15 noiembrie – U-BT Cluj-Napoca vs Dinamo Tbilisi
6 decembrie – U-BT Cluj-Napoca vs Lukoil Academic

Primele două clasate se califică pentru faza a 2-a a grupelor.

Dacă va trece de Kormend în turul al 2-lea din FIBA Europe Cup, CSM Steaua București se va duela cu Basic Fit Bruxelles (Belgia) și Keravnos (Cipru). Lista va fi completată de una dintre învinsele din turul al 2-lea preliminar.

Foto: FIBA.basketball

Articole din aceeași categorie

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.