FIBA Europe Cup – Adversari: Taurean Green a semnat cu Bnei Hertzelyia

Taurean Green este noul component al echipei israeliene, Bnei Hertzeliya. Americanul în vârstă de 30 ani a semnat un contract cu adversarul Stelei CSM EximBank și potențialul oponent al CSM CSU Oradea în FIBA Europe Cup.

Înalt de 1.83 metri, Green are 30 de ani și evoluează la poziția 1. El se află în fața celui de-al 10-lea sezon din cariera profesionistă.

Green a fost coleg de echipă cu Joakim Noah în NCAA și a făcut parte din echipa Florida Gators, campioană universitară nord-americană în 2006 și 2007, sub comanda lui Billy Donovan, actualul antrenor al echipei Oklahoma City Thunder.

Ales cu opțiunea a 52-a în NBA Draft 2007, de către Portland Trailblazers, Green a avut o carieră scurtă în liga profesionistă nord-americană. A jucat 17 meciuri cu o medie mai mică de cinci minute, având 1.6 puncte marcate.

În schimb, Taurean Green a avut o carieră solidă pe plan european. El este un veritabil globetrotter, Bnei Hertzelyia devenind cel de-al 14-lea club din cariera acestui jucător. În Europa, Green a jucat pentru     CAI Zaragoza și Gran Canaria (Spania), AEK Atena (Grecia), Tofas Bursa (Turcia), Sigma Barcellona și Sidigas Avellino (Italia), Limoges CSP și Asvel Villeurbane (Franța), iar din această toamnă va evolua în Israel.

Posesor al unui pașaport gruzin, Green a obținut angajamente importante în Europa de Vest, acolo unde există anumite restricții în ceea ce privește numărul americanilor permiși în lotul de jucători. De altfel, Taurean a jucat pentru echipa națională a Georgiei.

Ultimul angajament al lui Green a fost cu AEK Atena. A jucat 13 meciuri în campionatul elen, având medii statistice de 4.5 puncte, 2.0 pase decisive și 1.5 recuperări în aproape 20 minute de joc pentru 5.5 la eficiență.

Green devine al 2-lea jucător american legitimat de Bnei în această vară. Primul este Dennis Stephens, în vârstă de 28 ani, jucător de poziția 2, înalt de 1.98 metri. El sosește de la Melbourne United.

Bnei Hertzelyia a ocupat locul 7 în sezonul precedent și a fost eliminată din primul tur al playoff-ului din Israel.

Articole din aceeași categorie

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.