FIBA Europe acuză Euroleague Basketball și amenință federațiile naționale

FIBA Europe a emis un comunicat oficial cu privire la situația actuală în disputa cu Euroleague Basketball referitor la organizarea cupelor europene intercluburi. Forul continental acuza Euroleague Basketball și Euroleague Commercial Assets de practici abuzive.

În comunicat se arată faptul că Euroleague Basketball servește intereselor a 11 cluburi din Europa. De asemenea, aceste practici conduc spre declinul baschetului la nivel european și aduce mari deservicii celorlalte cluburi de pe bătrânul continent.

FIBA Europe subliniază faptul că toate cluburile de baschet sunt membre afiliate la asociații de baschet, supuse federațiilor naționale. Acestea fac parte, la rândul lor, din federația internațională (FIBA). Se menționează faptul că toate părțile implicate au drepturi și obligații, fără ca acestea să se anuleze una pe cealaltă.

Drept urmare, FIBA Europe acuza Euroleague Basketball și Euroleague Commercial Assets de practici ilegale. Totodată a anunțat că, exceptând cele 16 echipe angrenate în următoarea ediție a Euroligii, toate federațiile naționale care acceptă sau susține practicile Euroleague Basketball vor fi excluse din competițiile de seniori rezervate echipelor naționale masculine. În plus, FIBA Europe a subliniat că o astfel de măsură se poate extinde asupra federațiilor care sprijină ULEB cu excluderea sau interzicerea participării și în alte competiții pentru echipele naționale.

Așadar, orice țară va avea reprezentantă în următoarea ediție a EuroCup va fi automat exclusă din competițiile organizate de FIBA Europe. Cel puțin asta reiese din amenințările forului continental.

Comunicatul oficial poate fi lecturat AICI (în limba engleză).

Răspunsul Euroleague Basketball este pe măsură și poate fi citit AICI (în limba engleză).

Articole din aceeași categorie

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.