FIBA și Euroleague ar putea recurge la dialog pentru a rezolva situația în baschetul european de club

FIBA a emis un comunicat oficial prin intermediul căruia a anunțat sprijinul față de deciziile luate de FIBA Europe cu privire la suspendarea mai multor federații naționale. Această poziție a fost prezentată ca urmare a întâlnirii Comitetului Executiv al FIBA, ce a avut loc la Mies, Elveția, pe 23 aprilie.

În cadrul acestei luări de poziție se prezintăfaptul că FIBA a cerut FIBA Europe să programeze întâlniri cu federațiile naționale din Europa cu scopul de a discuta problema existentă în prezent la nivel local. Cu alte cuvinte să fie discutată situația federațiilor care nu au reușit să convingă cluburile să renunțe la participarea în EuroCup. Totodată se menționează faptul că implementarea noilor decizii se va face după aceste întâlniri.

Totodată, Comitetul Executiv FIBA a anunțat că va invita Euroleague Commercial Assets în cursul zilelor următoare la discuții. Presa europeană a lansat o ipoteză potrivit căreia FIBA este dispusă să permită Euroleague Basketball să organizeze în continuare Euroliga și EuroCup cu condiția ca FIBA să devină membru în Euroleague Commercial Assets.

Media din Europa a început să facă scenarii. Două dintre acestea sunt cele mai vehiculate:

1. Organizarea Euroligii și a EuroCup în următorii cinci ani de către Euroleague Commercial Assets, dacă FIBA devine membru al acestei companii.

2. EuroCup și Basketball Champions League să fuzioneze și să devină a 2-a competiție continentală, iar Euroliga să rămâne unica competiție de top din baschetul european de club, dacă FIBA devine membru al Euroleague Commercial Assets.

Rămâne de văzut care va fi răspunsul Euroleague Commercial Assets la această invitație și mai ales încontro se îndreaptă baschetul european de club.

Articole din aceeași categorie

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.