FIBA – Asigurare în caz de accidentare pentru jucătorii din programul echipelor naționale

FIBA a anunțat implementarea unei scheme de compensare a echipelor de club și jucătorilor în caz de accidentare în programul echipei naționale. Anunțul a fost făcut sâmbătă (18.11), la scurt timp după ce Comitetul Executiv al FIBA a ratificat proiectul.

Asigurarea jucătorilor intră în vigoare de la startul campaniei de calificare pentru FIBA Basketball World Cup 2019 și acoperă jucători de baschet, masculin și feminin, seniori, U20, U19, U18 și U17 pentru accidentări suferite în programul echipelor naționale. Asigurarea acoperă salariul jucătorilor, respectiv costurile referitor la eventuale intervenții chirurgicale. Noua schemă de asigurare a jucătorilor din programul echipelor naționale este adaptată calendarului FIBA implementat din toamna anului 2017.

Întreaga procedură referitor la asigurarea jucătorilor din cadrul echipelor naționale se face prin prisma parteneriatului cu Arch Insurance Company Limited. Federațiile naționale au posibilitatea să controleze acest proces, având libertatea de a modifica în timp real toate schimbările și modificările survenite în loturile de jucători.

Comunicatul oficial, respectiv declarațiile lui Patrick Baumann (secretar general FIBA și membru CIO) și Lino Leoni (reprezentant Arch Insurance) pot fi lecturate în limba engleză AICI.

Articole din aceeași categorie

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.