FIBA a anunțat numele echipelor care vor ieși din cupele europene dacă sunt eliminate în preliminariile BasketballCL

FIBA a oferit informații cu privire la situația echipelor care au semnat o clauză ce el permite să iasă din cupele europene dacă vor fi eliminate în preliminariile Basketball Champions League în sezonul 2017/18. Cu alte cuvinte, aceste echipe vor încheia aventura continentală în momentul în care sunt eliminate din principala competiție continentală organizată sub egida FIBA și prin urmare refuză participarea în FIBA Europe Cup.

Aceste echipe sunt: Lulea (Suedia), Vytautas și Juventus Utenos (Lituania), Estudiantes Madrid și Joventut Badalona (Spania), Ludwigsburg (Germania), Kalev/Cramo (Estonia), Budivelnik Kiev (Ucraina), JSF Nanterre (Franța). Remarcăm, așadar, că Ludwigsburg se va retrage din cupele europene dacă este eliminată în primul tur de către Bosna Sarajevo, în turul al 2-lea de către U-BT Cluj-Napoca, ori în turul al 3-lea de Bruxelles.

În funcție de numărul echipelor mai sus menționate care vor fi eliminate din preliminariile Basketball Champions League se va determina numărul exact al echipelor învinse în turul al 2-lea preliminar din FIBA Europe Cup care vor avansa în grupele acestei competiții. De altfel, la încheierea celui de-al 2-lea tur preliminar se va întocmi un clasament special între echipele învinse în această fază a competiției.

Ordinea în această ierarhie va fi stabilită în funcție de diferența de coșaveraj înregistrată la capătul dublei manșe. Dacă se va consemna o egalitate, cel de-al 2-lea criteriu de departajare va fi coșaverajul înregistrat în primul tur preliminar. În eventualitatea în care egalitatea persistă, următorul criteriu de departajare va fi performanța înregistrată de cluburi pe parcursul ultimelor trei sezoane în cupele europene.

Articole din aceeași categorie

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.