Fenerbahce reușește un parțial de 19-5 în ultimele două minute de joc și devine campioană a Turciei!

Fenerbahce Istanbul și-a apărat titlul de campioană a Turciei. Formația pregătită de către Zeljko Obradovic a învins Besiktas Istanbul cu scorul general de 4-0 în finala campionatului.

Ultimul meci al sezonului în țara Semilunei s-au desfășurat într-o sală fără public, Besiktas având suspendată sala după incidentele de la Meciul 3 al aceleiași serii. Fener a revenit spectaculos și s-a impus, după o repriză de prelungiri, scor 98-94, în Meciul 4 al seriei.

Besiktas părea să se desprindă în învingătoare, având 79-65 pe tabela de marcaj cu două minute rămase de disputat din timpul regulamentar de joc. În ultimele 127 secunde de joc din sfertul 4, Fenerbahce a realizat un parțial de 19-5, alimentat de cele 10 puncte ale lui Bogdan Bogdanovic și 6 ale lui Bobby Dixon, pentru a egala situația la 84.

În prelungiri, Jan Vesely a transformat patru libere pentru a aduce pe Fener definitiv la conducere. Nikola Kalinic, Boby Dixon și același Vesely au punctat apoi din acțiune pentru a menține formația pregătită de Zeljko Obradovic în avantaj până la final.

Jan Vesely a totalizat 26 puncte și 11 recuperări, iar Bogdan Bogdanovic a adăugat 23 punte și 9 pase decisive în drum spre succesul decisiv pentru noua campioană a Europei. Kenan Sipahi a replicat cu 22 puncte, iar DJ Strawberry a adăugat 20 puncte, 4 pase decisive pentru Besiktas.

Este cel de-al 2-lea titlu națonal consecutiv pentru Fenerbahce și al 3-lea de la venirea lui Obradovic la cârma echipei. De notat că Fener cucerește cel de-al 8-lea titlu național din istorie.

Fenerbahce încheie sezonul 2016/17 cu titlul de campioană a Europei și a Turciei.

Articole din aceeași categorie

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.