Fenerbahce Istanbul se impune la Moscova, după o repriză de prelungiri în care a marcat la fiecare posesie

Fenerbahce Istanbul a câștigat reeditarea finalei Euroligii masculine din sezonul precedent. Turcii s-au impus pe terenul lui CSKA Moscova, scor 95-79, la capătul unei partide decise după o repriză de prelungiri. Partida a fost transmisă în direct la DigiSport și contează pentru etapa a 14-a din sezonul regulat al ediției 2016/17 în cea mai puternică întrecere baschetbalistică din Europa la nivel de club.

Elevii lui Dimitris Itoudis au deschis jocul foarte bine și s-au desprins la 13 lungimi în primele minute ale jocului. Se părea că ex-sovieticii vor bifa o nouă victorie convingătoare, dar lucrurile s-au schimbat pe parcurs. Fener a revenit în joc foarte repede și s-a apropiat amenințător pe tabela de marcaj, scorul la pauză fiind de 41-36 în favoarea lui CSKA.

În repriza a 2-a echipele s-au succedat la conducere. Fenerbahce părea să se desprindă, însă gazdele au revenit spectaculos și au trecut din nou în avantaj pe tabela de marcaj. Vorontsevich, Antonov și Kurbanov au marcat de la mare distanță, oferind lui CSKA ceea ce autohtonii lui Fener nu au reușit. Tripla celui din urmă a dus scorul la 75-72, dar Bobby Dixon a răspuns cu o pătrundere de pe urma căreia a obținut două puncte și libera suplimentară, dar și eliminarea lui James Augustine. Astfel, jocul a intrat în prelungiri, scorul după 40 minute fiind de 75-75.

Prelungirile au fost la discreția formației din Istanbul. Aceasta a marcat la absolut fiecare posesie din cele cinci minute suplimentare, pentru un parțial de 20-4. A fost pur și simplu o întâmplare deosebit de fericită pentru echipa lui Zeljko Obradovic, antrenor care a văzut multe la viața lui și care a înțeles că această desfășurare nu se va repeta prea des. Fără îndoială un succes extrem de important, în principal din punct de vedere mental pentru echipa legendarului antrenor originar din Cacak.

Dixon a totalizat 25 puncte, 6 pase decisive și 4 intercepții, Ekpe Udoh a bifat 17 puncte, 11 recuperări, 5 capace, 2 intercepții și 2 pase decisive pentru 33 la eficiență, alți trei jucători având cel puțin 10 puncte marcate în acest meci pentru Fenerbahce. La turci a absentat și de această dată Bogdan Bogdanovic.

Milos Teodosic a replicat cu 21 puncte, 5 recuperări, 5 pase decisive, dar a avut 3/12 la trei puncte și 9 posesii pierdute în 35 minute de joc. Andrey Vorontsevich a adăugat 15 puncte, 5 recuperări, iar Nikita Kurbanov a încheiat cu 12 puncte, 4 recuperări pentru CSKA. De notat că moscoviții au jucat și de această dată fără Nando De Colo.

CSKA Moscova suferă al 2-lea eșec stagional în Euroligă. Totodată se întrerupe o serie de 17 victorii consecutive pe teren propriu în această competiție. Formația antrenată de Dimitris Itoudis are 12-2 la general și rămâne lider solitar al clasamentului.

Fenerbahce Istanbul se repliază din nou după un eșec greu. Galben-albaștrii au avut o seară mizerabilă în urmă cu două zile, când au cedat pe teren propriu cu Darussafaka Dogus. Echipa lui Zeljko Obradovic are 9-5 la general și egalează pe Real Madrid, Baskonia și Olympiacos Pireu.

Foto: euroleague.net

Articole din aceeași categorie

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.