Fenerbahce Istanbul s-a calificat la turneul final al Euroligii masculine 2017

Fenerbahce Istanbul s-a calificat pentru a 3-a oară consecutiv la turneul final al Euroligii masculine – ediția 2016/17. Similar precedentelor două ediții, formația antrenată de Zeljko Obradovic a câștigat seria de playoff cu scorul general de 3-0.

Turcii au dispus de Panathinaikos Atena în Meciul 3, scor 79-61. Partida a fost transmisă în direct la DigiSport.

Jocul  avut parte de echilibru la început. Pe parcursul primului sfert s-au consemnat multiple schimbări la conducere pe tabela de marcaj. Fener a terminat secvența inaugurală în avantaj minim, scor 18-17. Diferența a crescut la șapte puncte până la pauză, pe fondul unui nivel defensiv de senzație pentru turci. Scorul după 20 minute de joc era de 37-30.

Panathinaikos și-a arătat limitele, având dificultăți vizibile pe faza ofensivă. Ecartul a crescut la zece puncte cu zece minute înainte de finalul partidei, după care diferența a trecut de 20 puncte, elevii lui Obradovic dezlănțuindu-se după ce a devenit limpede că nu mai există presiune, ecartul fiind prea mare pentru a putea fi surmontat. Pe final Fenerbahce a jucat cu bschetbaliști care nu au intrat deloc în teren pe parcursul primelor două meciuri.

Fenerbahce a avut mai multe coșuri de trei puncte marcate decât reușite din interiorul semicercului. Turcii au avut 48% la aruncările de la distanță, marcând jumătate din totalul punctelor din afara semicercului. Pe lângă faptul că a avut procentaje mai bune, formația din Istanbul a dominat la recuperare (38-22). În schimb, PAO a avut avantaje evidente la intercepții (10-3) și posesii pierdute (10-18).

Bobby Dixon a totalizat 13 puncte, James Nunnally a adăugat 12 puncte, iar Ekpe Udoh, Bogdan Bogdanovic, Nikola Kalinic și Luigi Datome au avut câte 10 puncte fiecare pentru Fenerbahce. De cealaltă parte, KC Rivers a reușit 16 puncte, iar Chris Singleton a terminat cu 12 puncte pentru PAO.

Fenerbahce a depășit pe Maccabi Tel-Aviv în 2015, respectiv pe Real Madrid în 2016, în playoff-ul Euroligii. De notat că în actualul sezon galben-albaștrii nu au mai învins deținătoarea trofeului în sferturile de finală. Galben-albaștrii sunt primii care se califică cu 3-0 la general în condițiile în care nu au beneficiat de avantajul terenului propriu într-o serie de playoff din Euroligă.

Panathinaikos înregistrează al 5-lea sezon consecutiv în care nu se califică la Final Four. Este al 5-lea sezon în succesiune când verzii se opresc în sferturile de finală. De altfel, verzii nu au mai acces la turneul final de la despărțirea de Zeljko Obradovic.

În Final Four-ul programat a se desfășura chiar la Istanbul, Fenerbahce se va duela cu învingătoarea seriei dintre Real Madrid și Darussafaka Dogus (actualmente este 1-1).

Foto: euroleague.net

Articole din aceeași categorie

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.