Fenerbahce Istanbul va fi cel mai bogat club din baschetul european?

Presa internațională vehiculează o posibilă colaborare între grupul Dogus și Fenerbahce Istanbul. Aceasta ar putea intra în vigoare din sezonul următor.

Dogus negociază cu Fenerbahce de mai bine de o lună, aceste discuții având ca bază imposibilitatea de a oferi lui Darussafaka un wild card pentru următoarea ediție a Euroligii masculine. Singura variantă prin care Darussafaka ar ajunge să susțină un al 3-lea sezon consecutiv în competiția de top a Europei este ca această echipă să câștige campionatul Turciei ori să triumfe în Euroligă.

Orice alt rezultat final pentru echipa antrenată de către David Blatt va echivala cu participarea lui Darussafaka în următoarea ediție a EuroCup. Dogus, unul dintre principalii parteneri ai Euroleague Basketball, dorește să finanțeze o echipă din competiția de top. Evident această echipă trebuie să fie din Turcia.

Ferit Sahenk, președintele Dogus Group, este un bine cunoscut simpatizant al lui Fenerbahce. El este proprietarul Garanti Bank, principalul sponsor al echipei antrenate de Zeljko Obradovic în acest sezon competițional. Prin urmare, există foarte mulți factori care indică spre o colaborare între Dogus și Fenerbahce Istanbul.

Cele două părți au negociat și după retragerea lui Ulker de la gruparea galben-albastră. Atunci lucrurile au rămas fără rezultat, însă lucrurile s-ar putea finaliza altfel cu această ocazie.

Conform eurohoops.net, dacă Dogus va deveni sponsorul principal al lui Fenerbahce, acest lucru ar face din clubul galben-albastru cel mai bogat din Europa. Lucru aproape incredibil după ce mai mulți ani CSKA Moscova a ținut capul de afiș într-o ierarhie a celor mai potente cluburi din baschet. Desigur, nu știm o astfel de colaborare ce reacție ar putea să stârnească din partea rușilor. Este însă cert că secția de baschet de la Fenerbahce s-ar susține singură, fără a mai avea nevoie de sprijinul celei de fotbal.

Articole din aceeași categorie

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.