Fenerbahce învinge și a 2-a oară la Atena. Este la o victorie de al 3-lea Final Four consecutiv!

Fenerbahce Istanbul s-a desprins la 2-0 în seria cu Panathinaikos Atena, contând pentru playoff-ul Euroligii masculine – ediția 2016/17. Campioana Turciei a învins cu scorul de 80-75 în Meciul 2, desfășurat joi (20.04), la OAKA.

Confruntarea a avut parte de echilibru și de multiple schimbări de situație pe tabela de marcaj. Finalul partidei a cuprins erori de ambele părți, incluzând greșeli la repunerea mingii în joc, respectiv la recepția ei după repunere. Aceste lucruri s-au consemnat în momentele cruciale ale jocului, în ambele direcții. În pofida lipsei de claritate și de precizie, cele două protagoniste au oferit un angajament total.

Deși  avut doar șapte vizite la linia de pedeapsă, Fenerbahce a înscris 80 puncte în capitala Greciei, sală în care pe parcursul sezonului regulat a câștigat doar Olympiacos Pireu. Turcii au fost superiori la recuperare (33-29) și pase decisive (18-11), dar și la procentajul aruncărilor din acțiune. De altfel, Fener a terminat cu 11 reușite de pe semicerc pentru un procentaj de 50%.

Bogdan Bogdanovic, MVP-ul Meciului 1, a fost încă o dată magistral. El a totalizat 25 puncte, 8 recuperări și 6 pse decisive pentru 35 la eficiență. Ekpe Udoh a avut un aport impresionant cu 22 puncte, 9 recuperări pentru 34 la eficiență, iar Bobby Dixon a înheiat cu 14 puncte în contul lui Fenerbahce.

În replică, Mike James a reușit 22 puncte, 4 pase decisive, Chris Singleton a adăugat 14 puncte, 5 recuperări, iar Ioannis Bourousis a terminat cu 13 puncte, 6 recuperări pentru Panathinaikos.

Meciul 1, desfășurat tot în Grecia, s-a terminat cu scorul de 71-58.

Seria se mută la Istanbul. Meciul 3 se dispută marți (25.04).

Foto: euroleague.net

Articole din aceeași categorie

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.