Fenerbahce s-a calificat pentru a 2-a oară consecutiv în finala Euroligii masculine

Fenerbahce Istanbul a depășit pe Real Madrid, scor 84-75, în cea de-a 2-a semifinală a Euroligii masculine – ediția 2016/17. Partida de la Sinan Erdem Dome a fost controlată de turci, care au etalat un joc colectiv remarcabil în ambele faze ale jocului.

Turcii au deschis jocul în mod impresionant. Ei au marcat 60% la aruncările din acțiune, limitând adversarul la doar 33% în primul sfert. Udoh și Kalinic a fost prezențe de senzație în apărare, iar Dixon și Vesely au contribuit în faza de atac. Sergio Llull a fost singurul jucător care a corespuns în primul act, el marcând 11 puncte (ceilalți jucători ai madrilenilor au avut 1/10 din acțiune în primul sfert), însă Fenerbahce conducea cu scorul de 21-13 la prima pauză.

Pablo Laso a apelat la Dontaye Draper pentru a-l odihni pe Llull, în condițiile în care Luka Doncic a avut probleme în primul sfert. Cele două formații s-au apărat remarcabil în pozițional, dar și tranziția defensivă a fost impresionantă astfel încât s-au consemnat puține realizări pe tabela de marcaj. Kalinic a transformat de la mare distanță pentru a duce scorul la 26-13. Madrilenii au replicat după un dublu fault antisportiv dictat la Fernandez și Datome. Spaniolii au strâns la două posesii, dar Fener a încheiat repriza în forță, scor 44-34.

Turcii au gestionat situația pe tot parcursul secvenței a 3-a. Ei au menținut un avantaj consistent pe tabela de marcaj în condițiile în care Obradovic a mizat cu precădere pe serviciile lui Udoh, Vesely, Kalinic și Bogdanovic. Reacția lui Real Madrid a întârziat, reușitele lui Llull și triplele lui Carroll fiind insuficiente pentru a schimba cursul jocului. La intrarea în secvența decisivă scorul era de 63-50.

Blocajul defensiv, presiunea pe minge, circulația mingii, recuperarea ofensivă și procentajele la aruncări, toate au fost elemente ce au ajutat Fenerbahce în acest meci. Realul a replicat cu precizie de la mare distanță și linia de pedeapsă, însă a avut mai puțină energie în apărare și la recuperare ofensivă. De asemenenea, opțiunile lui Pablo Laso au fost extrem de limitate în faza de atac.

Ekpe Udoh a avut o prestație dominantă. Pivotul lui Fenerbahce a totalizat 18 puncte, 12 recuperări, 8 pase decisive, 2 capace, Bogdan Bogdanovic a izbutit 14 puncte, 6 recuperări, Nikola Kalinic a încheiat cu 12 puncte, 6 recuperări, 6 pase decisive, 4 intercepții, iar Jan Vesely a adăugat 12 puncte pentru învingători. În replică, Sergio Llull a totalizat 28 puncte, 8 pase decisive, iar Jaycee Carroll a terminat cu 19 puncte pentru madrileni.

Astfel, Fenerbahce Istanbul se impune în duelul cu Real Mdrid similar celor consemnate în playoff-ul Euroligii din sezonul precedent, când turcii au triumfat cu 3-0 la general.

În finala de duminică (21.05), Fener se dueleză cu Olympiacos Pireu. Confruntarea va fi transmisă în direct la DigiSport.

Foto: euroleague.net

Articole din aceeași categorie

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.