FC Barcelona și Real Madrid se duelează în finala SuperCupei Spaniei

tomic

FC Barcelona și Real Madrid se vor duela pentru prima dată în noul sezon competițional în SuperCupa Spaniei. Cele două superputeri ale baschetului iberic se vor confrunta în cursul serii de sâmbătă (27.09), la Vitoria, într-un meci care va decerna primul trofeu al stagiunii.

Catalanii au spulberat pe Laboral Kutxa Vitoria, scor 95-66, în meciul vedetă al zilei, la Fernando Buesa Arena. Partida nu a avut istoric, barcelona desprinzându-se la 15 puncte pe tabela de marcaj în primul sfert. Ecartul a continuat să crească, gruparea pregătită de către Xavi Pascual câștigând următoaele trei secvențe cu 18-13, 22-17 și 24-20.

Alex Abrines a totalizat 16 puncte, Tomas Satoransky a adăugat 15 puncte, 5 recuperări, Juan carlos Navarro a terminat cu 14 puncte (4×3 în 13 minute de joc), iar Brad Oleson a bifat 11 pentru Barcelona. De cealaltă parte, Thomas Heurtel a totalizat 17 puncte, 5 pase decisive, Fernando San Emeterio a adăugat 11 puncte, iar Davis bertans a terminat tot cu 11 puncte.

madrid

În schimb, Real Madrid a depășit pe Valencia Basket cu scorul de 89-76, în partida de deschidere a evenimentului.

Partida s-a desfășurat sub semnul echilibrului, cele două echipe mergând cap la cap până spre finalul confruntării. Valencia a avut conducerea pe tabela de marcaj inclusiv în secvența decisivă, însă meciul s-a încheiat cu un parțial de 14-2, realizat în ultimele trei minute și jumătate ale confruntării.

Rudy Fernandez a totalizat 21 puncte, Sergio Llull a adăugat 16, incluzând cinci reușite din spatele semicercului, iar Felipe Reyes a terminat cu 13 puncte pentru madrileni. De cealaltă parte, Kresimir Loncar a avut 17 puncte, iar Sam Van Rossom a terminat cu 12 pentru Valencia.

Real Madrid întâlnește pe FC Barcelona în finala SuperCupei pentru a 3-a oară consecutiv și pentru a 5-a oară în ultimii 11 ani. Madrilenii au câștigat în 2012 și 2013, iar catalanii în 2004 și 2009. Pentru catalani este a 6-a finală consecutivă de SuperCupă.

Foto: acb.com

Articole din aceeași categorie

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.