Fără Spanoulis, Olympiacos Pireu se impune la Barcelona!

Olympiacos Pireu a învins pe FC Barcelona, scor 69-67, într-un meci contând pentru etapa a 17-a din sezonul regulat al Euroligii masculine – ediția 2016/17. Jocul a fost decis în ultimele secunde ale confruntării. DigiSport a transmis în direct întâlnirea.

Vangelis Mantzaris (foto) a transformat o pereche de aruncări libere cu 7.5 secunde înainte de final, după ce Aleksandar Vezenkov a comis un fault la centrul terenului încercând un hedge agresiv. Bulgarul a optat să faulteze pentru a evita dezvoltarea unei acțiuni cu finalizare pe încheierea timpului de atac, lucru ce ar fi permis catalanilor o ultimă posesie de mai puțin trei secunde.

Desigur, ne putem ridica semne de întrebare, dacă Barcelona a ales să faulteze, de ce nu a făcut-o mai devreme, pentru a avea mai mult timp să-și dezvolte ultima acțiune pozițională. Pe de altă parte, ne putem întreba de ce catalanii nu au optat pentru apărare în detrimentul acelui fault. În orice caz, este limpede că nu s-a inventat o strategie învingătoare, deoarece dacă ea ar exista, atunci toată lumea ar apela la ea.

Fundașul lui Olympiacos a fost precis de la linia de pedeapsă și a rupt echilibrul de pe tabela de marcaj. Este remarcabil faptul că Olympiacos Pireu a găsit în Vangelis Mantzaris, un alt fundaș grec, omul cheie al jocului. Lipsită de Spanoulis și după ce l-a pierdut în 2015 pe Kostas Sloukas, echipa lui Giannis Sfairopoulos a beneficiat de o contribuție impresionantă la ambele panouri din partea lui Mantzaris.

Giorgos Bartzokas a cerut timp de odihnă cu 7.5 secunde rămase de jucat. Minge a fost mutată în jumătatea de teren a grecilor, însă Tyrese Rice nu a reușit să puncteze, fiind apărat impecabil în mismatch de către Georgios Printezis, care a fost dublat excelent de Kostas Papanikolaou. Elenii l-au izolat pe Rice, acesta aflându-se în imposibilitate de a pasa, iar aruncarea a fost contestată de mult mai înalții jucători greci.

Barcelona conducea cu scorul de 64-58, în minutul 36 al partidei. Olympiacos a încheiat confruntarea cu un parțial de 11-3. Mantzaris a înscris cinci puncte, Printezis, Milutinov și Lojeski au bifat câte două puncte. Singura reușită a catalanilor în ultimele patru minute și jumătate a purtat semnătura lui Petteri Koponen, autor al unui coș de trei puncte prin care a restabilit egalitatea la 67, cu 26 secunde pe timpul de joc.

A fost un meci cu ritm scăzut, specific celor doi antrenori implicați. Ambele echipe preferă baschetul pe jumătate de teren, cu un număr redus de posesii. Era firesc să rezulte un joc cu puține reușite pe tabela de marcaj, mai ales că niciuna dintre protagoniste nu a izbutit să se desprindă pe tabela de marcaj, astfel încăt nici una, nici alta dintre combatante nu a fost nevoită să iasă din planul de joc prestabilit.

Victoria lui Olympiacos este cu atât mai prețioasă cu cât s-a consemnat la Palau Balugrana și în absența lui Vassilis Spanoulis. De asemenea, grecii au rămas pentru tot restul sezonului fără Daniel Hackett.

Printezis a totalizat 16 puncte, 9 recuperări, Matt Lojeski a adăugat 11 puncte, 4 pase decisive, iar Dominic Waters, Erick Green și Kostas Papanikolaou au terminat cu câte 8 puncte pentru învingători. În replică, Koponen a totalizat 16 puncte, Rice a adăugat 15 puncte, 5 pase decisive, iat Ante Tomic a încheiat cu 12 puncte, 9 recuperări pentru Barcelona.

În urma acestui rezultat, Olympiacos Pireu are 12-5 la general. În schimb, FC Barcelona ajunge la 7-10.

Foto: euroleague.net

Articole din aceeași categorie

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.