Oficial. Nikola Mirotic nu va participa la EuroBasket 2017!

27 iulie 2017

Nikola Mirotic nu va participa la EuroBasket 2017. Anunțul a fost făcut de federația spaniolă de baschet. Mirotic este în negocieri cu Chicago Bulls pentru un nou angajament, astfel încât a acceptat doleanța clubului și a renunțat la participarea alături de echipa națională în acest an.

26 iulie 2017

Presa din Spania insistă cu privire la faptul că Nikola Mirotic ar putea absenta de la EuroBasket 2017. Sportivul originar din Muntenegru, format de Real Madrid, a obținut cetățenia iberică și a evoluat deja, atât pentru naționala de tineret, cât și pentru cea de seniori.

Motivul posibilei absențe a lui Mirotic este legat de angajamentul său cu Chicago Bulls. Se pare că staff-ul tehnic al grupării din NBA îi cere jucătorului să renunțe la EuroBasket 2017 și să se alăture echipei de club, pentru antrenamente de individualizare pe parcursul lunii septembrie. În schimb, Mirotic își dorește să joace pentru naționala Spaniei la EuroBasket 2017.

Rămâne de văzut care va fi deznodământul acestei povești. Jucătorul are dreptul să-și exercite voința, însă e limpede că un club din NBA are la îndemână tot felul de metode pentru a-și impune punctul de vedere.

Cert este că o eventuală dispariție a lui Mirotic din lotul Spaniei ar putea pune în dificultate echipa lui Sergio Scariolo. Acesta a optat pentru Mirotic pentru postul naturalizatului, deoarece acesta aduce un plus în jocul ibericilor, pe care alți jucători mari din lot nu îl aduc. Este vorba despre aruncarea de trei puncte și prezența frecventă a acestuia pe semicerc. Astfel, simpla apariție pe parchet a lui Mirotic atrage atenția defensivei adverse și implicit eliberează spațiul din zona de trei secunde, acolo unde frații Gasol pot acționa cu mai multă libertate.

De notat că în aceste condiții Serge Ibaka nu a fost convocat, permițându-i-se acestuia să se antreneze individual și să se odihnească în perspectiva următorului sezon în NBA.

Dacă Mirotic nu va juca la EuroBasket 2017, antrenorul Scariolo va avea de ales dacă îl va duce pe Ilimane Diop în calitate de jucător naturalizat sau dacă va merge cu Pierre Oriola.

Articole din aceeași categorie

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.