Exemple pozitive

EuroBasket 2017 a reprezentat cel mai important eveniment baschetbalistic organizat vreodată în România. Țara noastră a găzduit 15 meciuri din cadrul acestui eveniment, incluzând jocurile naționalei Spaniei, campioana în exercițiu a Europei – acea Spanie care îi cuprinde pe Pau Gasol și Juan Carlos Navarro, a cuprins 11 jucători din NBA și cam tot atâția din Euroligă.

Dincolo de prezența acestor superstaruri ale sportului cu mingea la coș, Sala Polivalentă Cluj-Napoca s-a bucurat de prezența publicului provenit în număr mare din România și Ungaria. De asemenea, au participat suporteri ai echipelor naționale ale Cehiei, Croației, respectiv Spaniei. Mai puțini au fost suporterii Muntenegrului, însă și aceștia s-au făcut văzuți și auziți.

Desfășurarea evenimentului, bună sau rea – decizia o vor lua alții, subsemnatul a fost parte organizatorică, astfel încât orice aș exprima aici s-ar face cu o oarecare doză de subiectivitate – a fost posibilă cu sprijinul multor factori. Fără îndoială autoritățile, locale sau naționale, forurile, cluburile sau diferitele organisme, au avut un impact decisiv în atragerea evenimentului la Cluj-Napoca. Totodată cu sprijinul acestora a fost posibilă investiția și organizarea propriu-zisă a evenimentului.

Totodată, un detaliu important este legat de activitatea voluntarilor. Ei sunt acea categorie care face lucrurile să meargă. Ei sunt veșnic pozitivi, amabili, veseli, zâmbitori și pe lângă toate aceste calități mai și muncesc. Nu puțin și extrem de eficient. Pentru că atunci când se organizează un eventiment, cei din interior trebuie să se aștepte în permanență la probleme. De tot felul. Asta este realitatea și ea vine la pachet cu partea inside a oricărui eveniment.

Fără îndoială deciziile și responsabilitatea cad pe umerii organizatorilor, a așa numitului Comitet Local de Organizare. Însă o parte importantă a muncii propriu zise revine voluntarilor.

Într-un material realizat de Oana Dușmănescu pentru Gazeta Sporturilor – pe care vă invit să-l lecturați AICI – activitatea voluntarilor a primit atenția cuvenită. Voluntarii reprezintă acea parte a oricărui eveniment de amploare fără de care nimic nu ar fi realizabil. Este o parte pe care eu unul nu o credeam atât de eficientă și de bine pusă la punct în țara noastră precum am întâlnit-o la EuroBasket 2017. Lucru pentru care mă bucur nespus.

În încheiere, nu voi nominaliza, dar aș vrea să subliniez faptul că pe lângă organizațiile remarcate în materialul din Gazeta Sporturilor, la capitolul voluntariat aș vrea să îi remarc pe fiii unor legende ale baschetului românesc. Doi copii care s-au bucurat să fie în preajma sportivilor și echipelor la EuroBasket 2017, chiar dacă ei se întâlnesc și interacționează zilnic cu gloriile baschetului românesc. Într-o țară în care aproape toată lumea consideră că voluntariatul este o jignire sau o umilire, pentru simplul fapt că ideea de voluntar înseamnă pur și simplu muncă – adică exact ceea ce ne trebuie în România, exemplul oferit de acești copii este unul extraordinar.

Articole din aceeași categorie

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.