Evgeny Pashutin și Velimir Perasovic vor antrena la nivel de Euroligă în sezonul următor

Evgeny Pashutin și Velimir Perasovic vor antrena la nivel de Euroligă în sezonul 2016/17. Primul rămâne în funcție la Unics Kazan, în vreme ce al 2-lea va trece la Anadolu Efes Istanbul.

După ce și-a îndeplinit obiectivul pentru sezonul 2015/16, adică prezența în următoarea ediție a Euroligii masculine – deziderat îndeplinit prin calificarea în finala Ligii VTB, Unics a anunțat semnarea unui nou contract cu antrenorul Evgeny Pashutin.

Alături de acesta, la gruparea din Kazan va continua și cel mai bun marcator, Keith Langford. Americanul a semnat la rândul său un contract cu valabilitate pentru următorii doi ani. Langford a anunțat că dorește să revină în Euroligă după ce a absentat în precedentele două ediții, reușind să revină în competiția de top a Europei pe criterii sportive. Este de așteptat ca și Quinho Colom să semneze un nou contract cu Unics. Spaniolul a avut prestații impresionante în playoff-ul Ligii VTB.

În schimb, Velimir Perasovic va prelua pe Anadolu Efes Istanbul. După un sezon ce a cuprins calificarea al Final Four-ul Euroligii și prezența în semifinalele Ligii ACB și a Copei del Rey alături de Laboral Kutxa Vitoria, tehnicianul croat a acceptat propunerea lui Efes. De notat că Perasovic semnase o prelungire a contractului cu bascii, astfel încât cele două cluburi au avut de găsit o soluție pentru rezilierea înțelegerii. Acestea s-au înțeles asupra sumei de 350.000 euro pentru rezilierea contractului dintre Perasovic și Laboral Kutxa, sumă pe care o va achita Anadolu Efes. Perasovic a mai antrenat gruparea din Istanbul și în trecut.

Rămâne de văzut pe cine va angaja Laboral Kutxa pe post de antrenor. Gruparea din Vitoria va evolua la nivel de Euroligă, astfel încât este de așteptat ca mai mulți antrenori bine cotați să fie atrași de postul eliberat.

Articole din aceeași categorie

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.