Evgeny Pashutin revine la cârma lui Unics Kazan

evgeny

Evgeny Pashutin a fost numit în funcția de antrenor principal al echipei Unics Kazan. Numirea s-a consemnat la scurt timp după ce presa internațională a anunțat faptul că tehnicianul rus a devenit principal favorit să preia pe Trabzonspor Medical Park, nimeni altcineva decât adversarul lui U BT Cluj-Napoca în FIBA EuroChallenge.

Unics a anunțat despărțirea de antrenorul Argiris Pedoulakis la doar câteva zile după ce președintele clubului a confirmat în public că există o problemă de comunicate între tehnicianul elen și lotul de jucători în condițiile în care acesta nu vorbește limba engleză. Tot atunci oficialul alb-verzilor a precizat că nu se pune problema înlocuirii antrenorului sub comanda căruia Unics a obținut patru victorii din șase meciuri în Liga VTB și un succes din cinci jocuri în Euroligă.

Pashutin se întoarce la Unics, echipă pe care a antrenat-o între 2010 și 2012, perioadă în care a cucerit EuroCup și a avansat în sferturile de finală ale Euroligii masculine. Actualmente antrenor principal la echipa națională a Rusiei, Evgeny a mai antrenat la nivel de club pe CSKA Moscova și pe Lokomotiv Kuban. Cu moscoviții a cucerit un campionat și o cupă naționale, un titli în Liga VTB, respectiv locul al 3-lea în sezonul 2009/10 al Euroligii masculine. În schimb, la cârma lui Lokomotiv a câștigat EuroCup în 2013 (al 2-lea trofeu din carieră în această competiție).

În vârstă de 45 ani, Evgeny Pashutin a avut o carieră impresionantă în baschetul rusesc. El a jucat pentru Spartak Saint Petersburg, Dynamo Moscova, Avtodor Saratov, UNICS Kazan și CSKA Moscova. A avut 13 ani în prim planul baschetului european la cel mai înalt nivel ca jucător. După retragere s-a apucat de antrenorat, fiind principal la echipa națională de tineret a Rusiei în anul 2005, alături de care a cucerit medalia de aur.

Primul meci al actualului Unics Kazan cu Pashutin pe bancă se va disputa joi (20.11), la nivel de Euroligă. Rușii primesc vizita lui Anadolu Efes Istanbul într-un meci deosebit de important pentru ei.

Foto: euroleague.net

Articole din aceeași categorie

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.