Evaldas Kairys este noul coleg al lui Vlad Moldoveanu în Turcia

Demir Insaat Buyukcekmece Basketball a oficializat legitimarea lituanianului Evaldas Kairys. Acesta sosește de la Muratbey Usak Sportif.

Înalt de 2.07 metri, în vârstă de 27 ani, Kairys este un pivot clasic. El este un jucător care pe faza ofensivă acționează exclusiv în spațiul de trei secunde, iar în faza defensivă se evidențiază pentru nivel de agresivitate ridicat, apelând adesea la procedee la limita regulamentului. Cert este că noul coleg al lui Vlad Moldoveanu aduce un plus în faza defensivă.

În ezonul 2016/17, Kairys a avut mdii de 7 puncte și 2.3 recuperări în Basketball Champions League, respectiv 7.4 puncte, 3.9 recuperări, 1.3 intercepții și 1.1 capace în BSL.

Kairys a jucat împotriva lui CSM CSU Oradea în manșa a 2-a din optimile de finală ale FIBA Europe Cup și a avut 2 puncte, 2 recuperări, o pasă decisivă și 2 posesii pierdute, fiind descalificat pentru cinci greșeli personale în doar nouă minute de joc. Acesta a fost singurul meci pe care Kayris l-a disputat în FIBA Europe Cup. Antrenorul lui Usak Sportif a optat pentru altă alcătuire în prima manșă a meciului cu bihorenii, dar și în dubla din sferturile de finală cu Nanterre.

Cariera lui Kairys a cuprins angajamente alături de MRU Vilnius și Pieno Zvaigzdes în țara natală.

Acesta este cel de-al 5-lea jucător străin legitimat de către Buyukcekmece. Ceilalți trei, alături de Moldoveanu, sunt Erving Walker (poziția 1), Bracey Wright (pozițiile 2/1), respectiv Vojdan Stojanovski (pozițiile 3/2). De asemenea, gruparea amintită a legitimat și doi autohtoni. Este vorba despre Merthan Mutlu și Burak Selen.

Este de așteptat ca turcii să mai legitimeze un pivot. De notat că în Turcia este permisă folosirea a cel mult șase jucători străini într-un meci oficial. E puțin probabil ca această formație să legitimeze mai mult de șase străini pentru sezonul 2017/18.

Reamintim faptul că în sezonul 2017/18, Demir Insaat Buyukcekmece Basketball va lua startul în primul eșalon baschetbalistic al Turciei, respectiv în FIBA Europe Cup.

Articole din aceeași categorie

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.