Euroliga oferă 30 milioane de euro echipelor participante. Basketball Champions League oferă de 10 ori mai puțin!

FIBA Basketball Champions League va fi o competiție care nu se poate compara cu Euroliga din punct de vedere al sistemului de premiere pentru echipele participante. În sezonul 2016/17, cel puțin, diferența este una enormă.

Potrivit eurohoops.net, FIBA a avut o primă rundă de negocieri din punct de vedere al rețetei financiare cu cluburile și federațiile care și-au manifestat intenția de a juca în noua competiție continentală intercluburi.

Sursa citată notează că suma totală pe care cele 32 cluburi înscrise pe tabloul principal al Basketball Champions League o vor împărți este de 2.3 milioane euro. Asta înseamnă aproximativ 72.000 euro/echipă. Suma va putea să crească în măsura în care FIBA va atrage sponsori și competiția va genera venituri.

Prin urmare, Euroliga rămâne principala atracție pentru marile cluburi. În sezonul competițional 2016/17, cele 16 echipe înscrise pe tabloul principal vor împărți suma de aproximativ 30 milioane euro. Așadar, undeva spre 2 milioane euro/echipă.

Deocamdată, din punct de vedere al rețetei financiare, Basketball Champions League poate să rivalizeze cu EuroCup. Distanța până la Euroligă rămâne una foarte mare. O situație firească până la urmă. ULEB face eforturi să ofere o competiție nivel înalt de 15 ani și de abia acum a ajuns să fie o afacere profitabilă pentru toată părțile implicate. În schimb, FIBA este de abia în fază de proiect cu Basketball Champions League.

Articole din aceeași categorie

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.